Калоян Петков е най-титулуваният български треньор по футбол през последните

...
Калоян Петков е най-титулуваният български треньор по футбол през последните
Коментари Харесай

Петков: Имам амбиции да работя в България! Наш клуб може да играе успешно в ШЛ

Калоян Петков е най-титулуваният български треньор по футбол през последните 10 години. Бившият национал на България в леката атлетика и първенец на страната ни на 1500 метра от 8 години работи в Казахстан и през този интервал завоюва 7 шампионски трофеи, 8 Купи и 1 Суперкупа на Казахстан с женския отбор на Казигурт (Шимкент), а през днешния ден бе “Гостът на Sportal.bg”.
 Калоян Петков: Създадох “кръвожадна акула " в женския футбол на Казахстан (видео)
“Имам упоритости да се завърна и работя в България. В Казахстан съм изкарал 8 години имам всички пролицензи. Имам предпочитание да работя в България, само че трябава да имам предложение. В България ще е доста по-лесно. Нашата страна е в Европа, а дистанциите са доста по-малки. Женски тим може да се устоя и да не е на загуба даже в България.

 @@@

“БФС да се обърне с по-усмихнато леце към женския футбол. Мъжкият футбол е във своя комерсиален пик, а в този момент стартира всичко в женския футбол. Малко е срамно, това да е равнището на женския футбол у нас! Когато с отбора на Казигурт (Шимкент) играхме с Барселона в Шампионската лига ни гледаха над 5000 фен в Казахстан. Преди години, когато бях отпред на националния тим на Казахстан играхме дуел против Узбекистан пред 10 000 фенове. Не е обикновено в Казахстан да имат по-добър женски футбол от България. БФС би трябвало да се обърне и да построи още веднъж народен тим по футбол за жени…

У нас има мощни футболистки, които да показват почтено държавния тим”, съобщи Калоян Петков.
 @@@

" Доста президенти на футболни клубове у нас би трябвало да си зададат въпроса: “За какво си давам парите?” И да решат кое е по-добре: Дали да имаш тим в средата на Б група против 500 000 лв. на година, или да играеш в Шампионската лига с женски отбор? Всеки самичък може да избере”, добави Петков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР