Калоян МетодиевСлужебният кабинет изуволни де когото можа още през август.

...
Калоян МетодиевСлужебният кабинет изуволни де когото можа още през август.
Коментари Харесай

Как за 6 месеца се срива предприятие с 60-годишна история

Калоян Методиев

Служебният кабинет изуволни де който можа още през август. Влязоха в министерствата с подготвени описи като Гестапо и не се стопираха. Резултатите през днешния ден са пред лицето на цяла България. Вчера избухна следващият корупционен скандал в служебния кабинет. Този път в „ Ел Би Булгарикум “. Уволненият изпълнителен шеф упрекна министъра на стопанската система Никола Стоянов  и  шефа на Държавната консолидационна компания в корупция и опити за източване на сдружението. Нарече ги  „ мафия “! Другата формация го упрекна в закупуване на коли на повишени цени, на вкарване на компании медиатори, на доставка на мляко със подозрително качество. Шефът на ДКК даже съобщи по малкия екран, че понижените с 30 % цени са, тъй като „ продукцията е със подозрително качество “ и „ суровината не става даже и за подарък “. С други думи: „ Не купувайте нашите артикули! “.  Овъртолиха се във взаимни обвинявания в корупция! Некадърното им ръководство стана притежание на цялото общество. 

Кохортата съумя да срине за броени месеци едно от най-стабилните и сполучливи български предприятия (създадено 1959 г.), което има интернационална история. Само за 6 месеца го разрушиха, усилиха администрацията, срутиха реномето му и го източиха. От постоянното държавно управление им оставихме подредена къща – с най-малък управителен ръб от специалисти, сдружението беше на облага, започнаха да се изплащат дивиденти към страната, започва план за нова българска лаборатория за научна активност с напълно японско финансиране, качеството на млякото беше несъмнено, стартира увеличение на заплатите на служащите и учените.

Въпросите са единствено и само към едноличния притежател на капитала на служебния кабинет – Румен Радев:

1. С каква цел смени управленията на всички държавни сдружения през август предходната година?

2. Каква връзка имат държавните предприятия с провеждането на изборите, което е работата на един длъжностен кабинет по Конституция?

3. Защо назначи уволнения за корупция от Корнелия Нинова – Никола Стоянов за министър на стопанската система? Откъде го познава?

4. Каква отговорност ще поеме президентът Радев за ширеща се корупция в личното му държавно управление, за която всеобщо свидетелстват личните му назначения?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР