Калоян Левтеров записа втория си национален рекорд на Скопие Оупън

...
Калоян Левтеров записа втория си национален рекорд на Скопие Оупън
Коментари Харесай

Рекорди за Левтеров и Янчев в Скопие, Янчев №1 на турнира


Калоян Левтеров записа втория си народен връх на Скопие Оупън в столицата на Република Северна Македония, а Йордан Янчев бе определен за най-хубав плувец на шампионата. Тройката за мощните достижения на конкуренцията е българска. При дамите №1 е Габриела Георгиева. 16-годишният Левтеров усъвършенства върха за юноши старша на 200 м тил на дребен басейн, триумфирайки със златото за 1:58,22 мин.

 @@@

Предишното върхово достижение бе на Георги Цурев - 1:59,36 мин., сложи го на 19 декември предходната година по време на държавния шампионат за мъже и дами в София.

 " Запомнете това име ": Калоян Левтеров

Времето на Левтеров му отреди втора позиция в класацията за най-хубав плувец. Ден по-рано състезателят на Жорж Станкович и Славия направи корекция във възрастта и на 100 м тил. Левтеров оформи през днешния ден златния се хеттрик на 50 м тил с 26,20 сек.

 Финали от първи ден на Държавното по плуване @@@

Йордан Янчев също записа златен хеттрик, печелейки 200 м св. жанр с 1:47,56 мин. Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански стана плувец №1 на шампионата с националния си връх на 400 м св. жанр. Тройката в класацията при мъжете за най-хубаво достижение оформи 15-годишният играч на G.D.Sport (Благоевград) Денислав Койков за 1:55,54 мин. на 200 м св. жанр. Тройката е същата и за юноши старша.

 Финали от първи ден на Държавното по плуване @@@

Габриела Георгиева взе златото и в третата отдалеченост на гърба, плувайки стотака за 1:01,18 мин. Лидерът на столичния клуб Дамини ЛВ, тренираща под управлението на генералния управител националния тим Кристиян Минковски е плувкиня №1 в Скопие с достижението си на 200 м тил - 2:09,81 мин.

Янчев, Левтеров и Георгиева не престават подготовката си за европейското състезание в Глазгоу през декември. В Скопие участваха и три български клуба GD Sport (Благоевград), Левски 2014 и Славия и общо 26 наши плувци. Общата численост на състезателите на шампионата бе 586, а на тимовете - 52.

Василен Димитров, BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР