Калофер. Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението

Калофер. Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението ...

Пловдив: Община Карлово връчи грамоти на участниците в Националния ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев.

Калофер. Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев, който се проведе в град Калофер на 12 и 13 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Община Карлово. В Национален музей „Христо Ботев“ всички участници в ученическия събор получиха грамоти за участие от името на кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, както и други подаръци, свързани с живота и делото на Христо Ботев. Грамотите бяха връчени от Радостина Николова – експерт от Министерство на образованието и науката. Преди да се отправят към своите градове, учениците посетиха също Даскал Ботьово училище и храм „Успение на Св. Богородица“ – в град Калофер.
Тази година Националният ученически събор бе под надслов „Какви деца е раждала, ражда и сега българска майка юнашка“. Всички участници в него показаха как трябва да се пази националната гордост и да се дава пример на следващите поколения.
Националният ученически събор е организиран от Министерство на образованието и науката, община Карлово, СУ „Христо Ботев“ – гр. Калофер, НМ „Христо Ботев“ – гр. Калофер и НЧ „Христо Ботев – 1869“ – гр. Калофер.

Източник: focus-news.net