Калофер. В град Калофер започна Национален ученически събор, посветен на

...
Калофер. В град Калофер започна Национален ученически събор, посветен на
Коментари Харесай

В Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев

Калофер. В град Калофер стартира Национален училищен събор, отдаден на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев, оповестиха от пресцентъра на Община Карлово. В него вземат участие 15 междинни учебни заведения, носещи името на великия поет-революционер.
Срещата бе открита от шефа на калоферското приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ - Таня Маринова и гайдарски състав от ученици на учебното заведение. В залата на НЧ „ Христо Ботев “ представители на всички учебни заведения показаха мултимедийни презентации на тематика „ Моето учебно заведение – горделив правоприемник на Христо Ботев “. На последния слайд от презентацията учениците бяха написали своето обръщение, обвързвано с личността на Христо Ботев и паметта за него у младежите. С тези послания децата сложиха началото на основаването на Юбилейна книга. Тържествено шествие със знамената на всички учебни заведения се насочи към паметника на Христо Ботев, където бяха поднесени гирлянд на славата и цветя в символ на благодарност. Националният събор продължи с концерт, в който взеха присъединяване Първи училищен гвардейски отряд към ЕГ „ Христо Ботев “ град Кърджали и певицата Деси Добрева.
Поздравителен адрес до всички уредници и участници в Националния събор бе изпратен от министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев. В него бе написано: „ …Благодаря Ви за провеждането на ученическия събор, с който давате опция учениците да помнят и почитат тези, които са се посветили на великата идея на свободата! Христо Ботев е не просто част от най-славния български път, Христо Ботев е част от вечността. “
На събитието участваха кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, националният представител Веска Ненчева, ръководителят на Общински съвет Карлово Теодор Шойлеков, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, специалистът от Министерството на образованието и науката – Радостина Николова, специалистът от РУО Пловдив – Димитър Ставрев, доста поданици и посетители на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР