Калкан по 20 лева килограма пуснаха на рибната борса в

...
Калкан по 20 лева килограма пуснаха на рибната борса в
Коментари Харесай

Такава евтиния не е имало от години на рибната борса в Бургас

Калкан по 20 лв. кг пуснаха на рибната борса в Бургас. Такава евтиния не е имало от години, защото рибата обичайно е заковала 30 лв. и държи цена, написа

Калканът по сергиите на търговците на борсата “Краснодар” е по- дребен от обичайните екземпляри. Много бургазлии през вчерашния ден го купуваха като топъл самун в навечерието на Коледа, с цел да си го създадат като супер морски деликатес на трапезата.

Калканът го ловят риболовните кораби, а търговците, изясняват, че калканът е нашенски и е с доста положителни вкусови качества. Морският деликатес е шлагер пържен на тиган или изработен изобретателно на рибена чорба.

“В Турция отхвърлиха да изкупуват калкана, заведенията за хранене им са затворени, по тази причина е тази “промоция”, споделиха пред “Труд” морски капитани, врели и кипели в риболова и потвърдиха, че калканът е нашенски.

Освен калкан, по сергиите имаше и ватос по 5 лв., попчета по 6- 8 лв. за кг и солен паламуд по 14 лв.. Чернокопът е поскъпнал значително- с 4 лв., въпреки и доста по- наедрял от предходни дни.

Той се харчи сега по 12 лв. за кг, толкоз е и цената на замразения черноморски паламуд. Зарганът върви по 8 лв. килото, с два лв. от горната страна - по 10 лв. се продава карагьозът.

“В момента ловим попчета на мрежи и кефал, само че доста малко сътрудници влизат в морето, тъй като е студено”, обясниха бургаските риболовци.

Търговците на рибната борса чакат взрив в продажбите си преди празниците. Въпреки че е на 12 лв., чернокопът също се търси, освен за фамилната софра по Коледа и Нова година, само че и за мариноване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР