Калият е един от най-важните минерали, необходими на човешкото тяло.Калият

...
Калият е един от най-важните минерали, необходими на човешкото тяло.Калият
Коментари Харесай

Яжте храни с високо съдържание на калий

Калият е един от най-важните минерали, нужни на човешкото тяло.

Калият намалява високото кръвно налягане и риска от инсулт, предотвратява образуването на камъни в бъбреците и остеопороза и защищава костите от загуба на калций . Общоприето е, че бананът е измежду водачите по наличие на калий. Има обаче артикули, които доста го превъзхождат по този съставен елемент. Диетологът Ейми Шапиро описа за най-полезните от тях пред „ Real Simple ”.

На първо място, специалистът предлага включването на авокадо в менюто ни. Половината от този плод съдържа 10 % от дневната потребност от калий. Авокадото има високо наличие на фибри и здравословни за сърцето мазнини.

Сладките картофи също са богати на калий. Освен това известният артикул е богат на витамин А, който усъвършенства зрението и положението на кожата. Добър за очите е и спанака, който, дружно с калия съдържа лутеин, зеаксантин, целулоза и фолиева киселина.

През лятото и есента динята ще бъде ваш скъп източник на калий. Плодът съдържа също доста витамини А, С и фибри. Нещо повече, динята е богата на антиоксиданти, за които е потвърдено, че понижават риска от някои типове рак, споделя Ейми Шапиро.

Диетологът поучава също да добавите към менюто си фасул, сушени кайсии и нарове.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР