Калинката е едно от най-позитивните живи същества на Земята. Открай

...
Калинката е едно от най-позитивните живи същества на Земята. Открай
Коментари Харесай

Любопитни факти за калинките - в държавната администрация

Калинката е едно от най-позитивните живи същества на Земята. Открай време се счита, че носи шанс и удача. Да убиеш калинка е грях и носи беди, а да те полази е на огромен шанс. В България обаче както знаем всичко е наобратно и постоянно поклащаме глава в символ на единодушие, а утвърдителното кимане по света - при нас значи твърдо " не ".
Явно в духа на тази символика в България назоваваме " калинка " лице, което ненадейно е спуснато „ отвисоко “, до доста висок пост в ръководството, без да има нужните за него подготовка и опит. И в действителност с сходни артисти е цялостна родната администрация от висините до най-ниското равнище. " Имаме човек и тука, имаме човек и там ", както се пее в една паметна рап ария.
Вчера прочетох една забавна публикация с. Онези същинските, които носят шанс. В политически обремененото ми схващане незабавно породи параленост с родните административни " калинки " и взех решение да напиша този коментар с забавните обстоятелства за тях.
В света има към 5000 разнообразни типа калинки. Те се разграничават основно по своите цветове и точки – има 2-точкова, 10-точкова, 14-точкова и дори 24-точкова. Сега заменете точката с пачкова и прибавете няколко нули и ще различите нашата вариация.
Представителите на съвсем всички типове се смятат за хищници. В основата на хранителния им режим са акарите и листните въшки. Но не подценяват и ларвите на други инсекти, яйца от пеперуди и дребни гъсеници. Тук можем да сменяем акарите и останалите в хранителната верига с представителите на дребния и остатъците от междинния бизнес в страната.
Когато калинката се усеща застрашена, отделя мазна, неприятна на усет течност от краката си, която й оказва помощ да не бъде изядена от своите врагове. А някои типове калинки могат да се преструват на умрели. Нашите калинки също отделят мазна слуз, само че от устите си и държат, че са незаменими фрагменти и няма по-образовани от тях в родните географски ширини.
Калинките снасят яйца. Това те вършат от долната страна на листата на растенията, където нормално се събират листните въшки, с цел да могат дребните калинки(или по-точно ларвите, от които ще пораснат калинки) да се хранят. Отрочетата на нашите " калинки " също се прикрепват крепко за държавната администрация и се хранят от нея. Друг е въпросът дали това е развой на симбиоза, или повече мяза на паразитизъм.
И по този начин. С никакви избори и политическа настройка няма тръгне нагоре страната на калинките, в случай че остане годен правилото, че търсим " работа за индивида ", а не " човек за работата ". И с цел да не кажете, че единствено върша хитроумни съпоставения, само че не предлагам нищо, ще го кажа в прав текст.
Условие за започване на активност в държавната администрация да бъде - предходна работа в частния бранш. И най-добре да е с проявена персонална самодейност в него. Защото ситият на гладния не има вяра. Администрацията не създава нищо и съставлява самобитна хранилка.
Вече виждам и идващите. Някои от тях с прелестно звучащи дипломи, чак до Сорбоната. " Готови " за високите етажи на властта. Вече даже не минават по " Приказката за стълбата ", а непосредствено са спуснати с парашут. А нас кучета ни яли, или калинки - доста хищни...
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР