Калина Паскалева издаде новата си книга „Секретно”, в която разказва

...
Калина Паскалева издаде новата си книга „Секретно”, в която разказва
Коментари Харесай

Калина Паскалева: Мъж от ъндърграунда опита да ме изнасили

Калина Паскалева издаде новата си книга „ Секретно”, в която споделя потресаващи истории на дами, станали жертва на принуждение.

Избрала това заглавие, защото доста хора знаят за този сериозен проблем, само че малко на брой са тези, осмеляващи се да приказват за него. А до момента в който се мълчи, броят на потърпевшите представителки на нежния пол става все по-голям и към този момент всяка четвърта българка се е трансформирала в жертва на някой принудител. Най-страшното е, че има случаи, в които шамарите са сменени с патрони.

Скандалната писателка е работила по творбата си две години, като сюжетът непрекъснато се променял. Още самото начало обаче било ясно едно – че в нея ще включи свои журналистически следствия, написа Lov Style.

„ Докато пишех книгата, се срещнах с доста дами, станали жертва на принуждение – разкрива Калина. – Провокирах ги да приказват, да споделят своя проблем и да търсим решение благодарение на полицията, психолози и юристи въз основата на моите познанства. Благодарение на всичко това се роди и самата книга, а посланието е да се борим с насилието над дами по всевъзможен метод.”

Писателката признава, че е съпреживяла всички истории, само че две напряко я потресли. Едната й е разказана от момиче, което единствено я потърсило във фейсбук. То се оплакало, че против него имало опит за обезчестяване и било пребито, до момента в който почивало на морето. Калина се свързала с полицията и посоченият за принудител бил арестуван.

„ Беше доста ужасно, тъй като с момичето говорех часове наред, а то не можеше да се успокои – споделя Паскалева. – Наложи се да се среща с психолози, с цел да преодолее шока.”

Втората история пък е обвързвана с паниките на майка, чиято щерка напуща дома си и стартира да използва опиати и да спи с мъже против възнаграждение.

„ Жената е правила всевъзможни опити да се свърже със своето дете, само че то не желае да поддържа връзка с нея – разкрива Калина. – За страдание след известно време майката е нападната на улицата, а след това обират и жилището й. Самата аз се пробвах да приказвам с дъщерята, само че това по този начин и не се случи.”
В книгата „ Секретно” писателката е присъединила и персонални свои истории, които не са по-малко трагични от тези на нейните героини. На Калина й се е случвало бивше нейно гадже, което към този момент не е сред живите, да я пребива Но има и друга история, в която е претърпяла опит за обезчестяване, и то от мъж от ъндърграунда, добре позната фигура от Пловдив.

„ За наслада всичко завърши с благополучен край, тъй като нито ме изнасили, нито ми посегна, защото съумях да го обезоръжа с думи” – споделя Паскалева. Писателката има вяра, че книгата й ще помогне на дами, станали жертви на принуждение, и е подготвена да даде рамо на всяка представителка на нежния пол, която я потърси за подпомагане. А „ Секретно” сигурно ще има и продължение, защото за този сериозен проблем би трябвало да се говори…
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР