Калина Каменова от Враца си отиде след седмица кома заради

...
Калина Каменова от Враца си отиде след седмица кома заради
Коментари Харесай

Внезапна смърт покоси любима учителка само на 44 години

Калина Каменова от Враца си отиде след седмица кома поради спукана мозъчна аневризма

Социалната мрежа фейсбук почерня от жалейки след гибелта на красивата учителка Калина Каменова от Враца, която си отиде ненадейно единствено на 44 години. Близки, сътрудници и другари, известни персони, някогашни възпитаници показаха съжалението си от загубата на младата жена, предава " Булнюз ".

Калина Каменова бе начална учителка в СУ „ Васил Кънчов “ във Враца. На 17 октомври, отивайки за работа, дамата получила мощно главоболие. Тя потърсила лекарска помощ в незабавния център в града, само че припаднала и по този начин и не пристигнала в схващане. Медиците установили, че е спукала мозъчна аневризма. Близо две седмици Каменова бе в кома.

Лекарите в МБАЛ " Христо Ботев " създали всичко по силите си, с цел да спасят живота ѝ, само че напъните им се оказали напразни и през вчерашния ден рано сутринта тя издъхнала. Смъртността в сходни обстановки е над 60% даже в страни с развита медицина.

Кметът на Враца Калин Каменов бе измежду първите, които споделиха тъгата си посредством пост в обществената мрежа. Известният артист Влади Въргала, който бил добър другар на Калина, също постна нейна фотография с прочувствено обръщение.

От управлението на СУ „ Васил Кънчов “ пък оповестиха 1 ноември за Ден на печал, в символ на съпричастност с непреодолимата загуба. Многобройните близки, другари и сътрудници на Калина Каменова ще могат да си кажат последно довиждане с нея на следващия ден, в Деня на националните будители. Поклонението ще се извърши от 12.30 часа в катедрален храм „ Св. 12 Апостоли “ във Враца.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР