Калин Василев от ГЕРБ отново положи днес клетва като депутат

Калин Василев от ГЕРБ отново положи днес клетва като депутат ...

Калин Василев от ГЕРБ отново положи клетва като депутат.Калин Василев от ГЕРБ отново положи днес клетва като депутат в началото на пленарното заседание на парламента. Той зае овакантеното депутатско място на Николай Нанков, който пое заместник-министерския пост в регионалното министерство.

На 10 октомври парламентът прекрати пълномощията на Николай Нанков като народен представител след подадената от него оставка. След това ЦИК обяви, че Калин Василев от листата на ГЕРБ от Единадесети изборен район - Ловешки, трябва да попълни овакантеното място в 44-ото Народно събрание.

Калин Димитров Василев (42 г.) е роден в Луковит. Завършил е средното си образование в СОУ „Алеко Константинов“ в града. Висшето завършва в Икономически университет Варна - бакалавър. Магистър от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ - Свищов, специалност „Икономика на търговията”, със следдипломна квалификация от институт при УНСС - съдебно-счетоводни експертизи. Работил е основно като счетоводител в частния бизнес, включително като собственик на счетоводна къща.

В периода 2011-2015 г. е председател на Общински съвет Луковит. Остава на поста до влизането му в парламента през май 2017 г. За по-малко от месец се оказа извън парламента, след като Николай Нанков напусна правителството и се върна в парламента като депутат. И зае мястото му, когато той подаде оставка като народен представител.

Източник: bnr.bg