Калин Стоянов е бил предложен за поста министър на вътрешните

...
Калин Стоянов е бил предложен за поста министър на вътрешните
Коментари Харесай

Кирил Петков: Калин Стоянов от днес е министър на ГЕРБ и ДПС!

Калин Стоянов е бил препоръчан за поста министър на вътрешните работи от ГЕРБ в качеството му на специалист . При съставянето на кабинета за тази позиция се е търсел точно безпристрастен човек. Това изясни пред „ NOVA “ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков .

До неговия избор се е стигнало, откакто от ГЕРБ са отказали оферти на Политическа партия и противоположното. От „ Продължаваме промяната “ са интервюирали Калин Стоянов преди да се съгласят той да стане вътрешен министър и към оня миг той към момента не е бил взел своето дефинитивно решение.

Позицията му е била препоръчана, откакто е станало ясно, че е чиновник на ГДБОП, който не е привързан политически . Калин Стоянов е мислил два дни дали да одобри, след което се е съгласил. Имената са идвали на министрите най-вече от Николай Денков и Мария Габриел . Самият Калин Стоянов е бил препоръчан също от Мария Габриел или от Бойко Борисов, уточни още Кирил Петков.

Но след това той е сменил 17 шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и това не е било в съгласие с съдружните сътрудници. Тогава Петков го е попитал дали е сигурен, че някой не му въздейства и за какво не е събрал най-малко групите, а го е направил незабавно. Последният диалог сред двамата бил в средата на месец авуст.

За Кирил Петков не било обикновено и те не желали страна, в която служителите на реда да бият протестиращите с палки . Още повече, че не идната заран министърът споделил, че това е ОК, а той самият бил на кино. Още повече, че ГЕРБ и Движение за права и свободи скочили да пазят вътрешния министър все едно било въпрос на живот и гибел. Затова от през днешния ден този министър към този момент бил отговорност на ГЕРБ и Движение за права и свободи . От „ Продължаваме промяната “ изрично му желали оставката .

Самият Калин Стоянов пък упрекна Кирил Петков в опит да се меси в кадруването и политиката в Министерство на вътрешните работи . Той разгласи, че срещите сред двамата са били няколко. Имало и поредност от телефонни диалози . Ставало въпрос съответно за това кой чиновник на какъв управителен пост да се постави, както и да не маха някои от шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, които Стоянов е имал желание да махне.

Министърът бе безапелационен, че той също е срещу полицейското принуждение , само че и срещу насилието по отношение на служители на реда и не толерира такова държание. Затова всички чиновници на реда, които са надвишили правата си, ще понесат и съответните дисциплинарни санкции, а вероятно ще носят и наказателна отговорност за своите дейности.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР