Калин Каменов взе участие във форума Общински мандат 2019 –

...
Калин Каменов взе участие във форума Общински мандат 2019 –
Коментари Харесай

Калин Каменов: Ресурсите в образователната система нарастват

Калин Каменов взе присъединяване във форума „ Общински мандат 2019 – 2023 - цели при взаимоотношението с централната власт “, проведен от Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/. Кметът на община Враца беше един от главните модератори на събитието в раздела „ Социални и просветителни политики – обща грижа на страната и общините “, като в полемиката взеха присъединяване също и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и новият министър на труда и обществената политика Деница Сачева.
Кметът Калин Каменов уточни, че ресурсите в просветителната система доста нарастват през последните години и разяснява, че опитът до момента демонстрира, че нарастването се насочва съвсем единствено за хонорари. „ Нещо повече – сътрудниците кметове от общини с дребен брой деца са принудени да дофинансират заведенията, с цел да реализиран контрактувания на национално равнище растеж на заплатите “ - показа кметът на Враца и акцентира, че общините още веднъж слагат казуса с поддържането и осъвременяването на материалната база на учебните заведения и детските градини, тъй като това е може би единственият стандарт, който няма растеж за 2020 г .

В деловата стратегия на форума с изключение на представители на 205 общини от страната, взеха присъединяване ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, на околната среда и водите – Нено Димов, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Деница Сачева – министър на труда и обществената политика и Десислава Танева – министър на земеделието, храните и горите.
Събитието концентрира вниманието върху целите на Народното събрание и държавното управление, мястото на локалната власт в процесите на стратегическото ръководство и ще очертае визията за развиването на българските общини в започващия нов мандат на локалната власт.
Встъпителният конгрес на кметовете на общини бе 11 декември – денят, в който преди 23 години е учредено Националното съдружие на общините в Република България .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР