Калифорнийският департамент за обществено здраве публикува резутати от проучване на

...
Калифорнийският департамент за обществено здраве публикува резутати от проучване на
Коментари Харесай

Медици обвиниха смартфоните, че увеличават риска от безплодие и рак и дадоха 8 съвета за предпазване

Калифорнийският департамент за публично здраве разгласява резутати от изследване на резултатите на мобилните устройства върху човешкия организъм, предадоха информационните организации, представени от pcworld.bg.

Дълго излагане на радиочестотно лъчение да вземем за пример може да провокира рак на основния мозък, тумори на слуховия нерв, намаление на репродуктивната дарба на мъжете, главоболие, проблеми със слуха, нарушен сън и така нататък

Изследователите дават няколко съвета, които съгласно тях могат да понижат рисковете за потребителите на смарт телефони. Някои от тях мъчно биха могли да бъдат осъществени на процедура, само че въпреки всичко:

1. В идеалния случай при диалози по телефона, устройството не би трябвало да се държи до ухото, а да се употребява слушалка (най-вероятно – жична) или високоговорител. Това понижава въздействието на радиочестотното лъчение върху главата.

2. Ако има опция дадена информация да бъде предадена в текстови формат (чрез съобщение), то е най-добре да се постъпи точно по този начин, а не да организира гласов диалог.

3. При изтегляне или шерване на огромни файлове в интернет е добре смарт телефонът да е по-далече от тялото и най-много – главата. В такива обстановки радио модулите работят на цялостна мощ.

4. Смартфонът е най-добре да бъде носен в чантата или в раницата, да се заобикаля носенето в джоба.

5. Желателно е да се заобикалят диалози при слаб сигнал. В този случай предавателят на устройството работи с нараснала мощ, с цел да си обезпечи съгласуваност с базовите станции на оператора.

6. Поради същата причина е добре да се заобикалят и диалози при придвижване с висока скорост, да вземем за пример в автомобил. Тогава връзки постоянно биват прехвърляни от една към друга базова станция, което е съпроводено с растеж на излъчването.

7. Категорично не се предлага да се спи наоколо до смарт телефона. Най-добре е да бъде задействан самолетният режим или устройството да бъде отдалечено на няколко метра.

8. Продаваните средства за понижаване на излъчването, като специфични стикери и калъфи, са съмнителни, защото в последна сметка могат да нарушат качеството на сигнала, което кара устройството да работи на по-голяма мощ. Т.е. могат да провокират растеж на излъчването.

Експертите акцентират, че тези препоръки са изключително настоящи за децата и младежите, чиито организми към момента се развиват.

Освен това експертите акцентират, че не са открили директна връзка сред смарт телефоните и възникването на болести, само че и че са налице признаци за отрицателно въздействие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР