Калифорнийски град гласува във вторник вечерта да задължи собствениците на

...
Калифорнийски град гласува във вторник вечерта да задължи собствениците на
Коментари Харесай

Град в Калифорния одобри първи по рода си застрахователен закон за оръжията

Калифорнийски град гласоподава във вторник вечерта да задължи притежателите на оръжия да имат застраховка за отговорност, което се счита за първата сходна мярка в Съединени американски щати. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Градският съвет на Сан Хосе утвърди мярката с голямо болшинство макар съпротивата на притежателите на оръжия, които обявиха, че тя ще наруши правата им и дадоха обещание да заведат дело.

Градът в Силициевата котловина с население към 1 милион души последва наклонността на други обитаеми места, ръководени от демократи, които се пробват да лимитират насилието посредством по-строги правила. Но макар че сходни закони са били предлагани, Сан Хосе е първият град, който приема подобен.

Членовете на Градския съвет, измежду които и няколко души, изгубили другари вследствие на всеобщи стрелби, обявиха, че това е стъпка към справяне с насилието с огнестрелно оръжие, което членът на Съвета Серхио Хименес назова " камшик за нашето общество ".

Наличието на наложителна застраховка от вида " Гражданска отговорност " ще насърчи хората от 55 000 семейства в Сан Хосе, които законно имат най-малко едно записано оръжие, да имат сейфове за оръжия, да конфигурират заключващи механизми за спусъка и да посещават курсове за сигурност на оръжията, съобщи кметът на Сан Хосе Сам Ликардо.
 Байдън разгласи насилието с оръжия в Съединени американски щати за
Байдън разгласи насилието с оръжия в Съединени американски щати за " интернационален позор ", взима ограничения

" Насилието с оръжие в тази страна е зараза "

Застраховката за отговорност ще покрива загуби или вреди, произлизащи от приложимост на огнестрелното оръжие, в това число гибел, пострадване или материални вреди. Ако оръжието бъде откраднато или изгубено, притежателят му ще се смята за виновен, до момента в който кражбата или загубата не бъде обявена на управляващите.

Мярката обаче не взема решение големия проблем с нелегално добитите оръжия, които са откраднати или закупени без инспекция на купувача. Освен това все още не е ясно какви ще са глобите за притежателите на оръжия, които откажат да се снабдят със застраховка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР