Калифорнийската полиция конфискува близо 100 жилища, в които се е

...
Калифорнийската полиция конфискува близо 100 жилища, в които се е
Коментари Харесай

В САЩ разбиха най-мащабната китайска мрежа за марихуана

Калифорнийската полиция конфискува близо 100 жилища, в които се е произвеждала незаконно марихуана - една от най-големите конфискации в историята на Съединени американски щати, заяви американското държавно управление, представено от Франс прес.

„ Става дума за огромна интервенция, с милиони долари, идващи от Китай “, декларира Синди Чен, служителка на данъчните служби, представена в известието на министерството на правораздаването.

По думите на Чен престъпната организация е употребила парите, с цел да купува къщи и да ги преустройва за развъждане на марихуана. Иззети са над 60 000 растения, 200 кг трева и 15 огнестрелни оръжия.

Разследването е почнало през 2014 година, когато полицията стартира да следи пазаруването на къщи с парични прехвърляния най-вече от китайската провинция Фуджиян. Те били превръщани в плантации за марихуана, като всяка можела да побере стотици, даже хиляди растения, разказва министерството на правораздаването.

Къщите били разкрити поради потреблението на огромни количества електричество – за осветяване, вентилация и останалото съоръжение, належащо за развъждането на марихуаната.

Дрогата от противозаконните съоръжения е била популяризирана на цялата територия на Съединени американски щати, съобщи прокурорът Макгръгър Скот.

Министърът на правораздаването Джеф Сешънс разяснява, че интернационалните престъпни банди, се пробват да наложат „ подправен суверенитет “ в някои американски квартали и разрушаването на тези структури е приоритет за него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР