Калифорнисйаката компания Production Club изобрети защитен костюм, който може да

...
Калифорнисйаката компания Production Club изобрети защитен костюм, който може да
Коментари Харесай

Измислиха защитен костюм за партита и концерти - slava.bg

Калифорнисйаката компания Production Club изобрети предпазен костюм, който може да се окаже решението за меломаните, които желаят да посещават концерти, без да пазят 2 метра отдалеченост поради пандемията от ковид.

Дизайнът на Micrashell, както е името на костюма, включва каска, система за пречистване и LED светлини, оповестява New Music Express. В изявление за NBC екипът изрази вяра, че с този костюм публиката ще се върне в зали и по фестивали без нужната обществена отдалеченост. „ Micrashell е решението по какъв начин да съберем хората още веднъж дружно, само че безопасно”, споделя Мигел Рисуено, началник на изследователския екип на Production Club.

Въпреки футуристичния си дизайн, костюмът е помислен и за развлечение. В него може да се конфигурират чаши/контейнери за питиета
с цел да може почитателите да пийват бира или друго по време на концерт.

Идеята е меломаните да наемат костюмите от залите или местата на осъществяване на събития, а чиновниците ще са виновни да ги дезинфекцират по-късно.

„ Казахме си: „ Трябва да намерим решение, тъй като хората желаят да излизат на открито, желаят да посещават купони и да не се преценяват със обществената дистанция… “, изясняват мотивацията си основателите.

В момента Production Club работят по прототипа на Micrashell. Припомняме, че американските здравни специалисти предвидиха, че няма да има концерти онлайн до есента на 2021 година поради пандемията. Проучване пък сподели, че множеството от постоянните гости на събития онлайн няма да се завърнат на терен, до момента в който не бъде открита ваксина против COVID-19.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР