Калифорниецът Джей Бродски заведе съдебно дело срещу Apple. Той твърди,

...
Калифорниецът Джей Бродски заведе съдебно дело срещу Apple. Той твърди,
Коментари Харесай

Съдят Apple заради твърде силната защита на акаунтите

Калифорниецът Джей Бродски заведе правосъдно дело против Apple. Той твърди, че двуфакторната автентикация го принуждава да губи прекалено много време за влизане в акаунта: „налага се да си спомня, паролата, а по-късно да получа достъпа до устройството„.

Двуфакторната автентикация обезпечава спомагателна отбрана: при логването в Apple акаунта, потребителят би трябвало да вкара освен паролата, само че и еднократния код, който получава мобилното устройство. Бродски пресметнал, че тази процедура всякога му лишава от 2 до 5 минути скъпо време. В правосъдния иск той показва, че през 2015 година Apple е показала възобновяване за своите операционни системи, след което в неговия iPhone, както и на двата MacBook-а, без негово единодушие е задействана двуфакторната автентикация . Ищецът желае солидна парична отплата за изгубеното време, а Apple би трябвало да преразгледа своя метод към ръководството и отбраната на сметките. И още, потребителите би трябвало да бъдат авансово предупреждавани за въвеждането на сходни ограничения, както и да има елементарен метод за отвод от спомагателната отбрана.

Бродски е на мнение, че освен той, а и другите консуматори изпитват неудобства: „хората губят скъпо време, а бизнесът губи пари„. Съдът призна желае за групов и по този метод всеки гражданин на Съединени американски щати може да се причисли към него и в случай че делото бъде извоювано, да получи своя дял от компенсацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР