Календарната година вече преполви и повечето мащабни филми за 2019-а

...
Календарната година вече преполви и повечето мащабни филми за 2019-а
Коментари Харесай

Арни пак е Т-800, Скайуокър за последно на екрана

Календарната година към този момент преполви и множеството огромни филми за 2019-а отминаха. Супергеройският сезон завърши, няколко поредици се разписаха с обичайните продължения, а игралната версия на „ Цар Лъв “ покори международния боксофис. Вече гледаме „ Хобс и Шоу “ – първата странична история от света на „ Бързи и гневни “, отдадена на героите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. Но какво остава да забележим до края на годината?
Дългоочакваният „ Имало едно време в Холивуд “ е деветият филм на именития Куентин Тарантино. Пред камерите са някои от най-големите играчи в бизнеса – Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби, Дакота Фанинг, Ал Пачино, Кърт Ръсел. Това е

последната роля на починалия Люк Пери

Действието се развива в различен Холивуд през 60-те години на 20 век. Застаряващ тв артист и неговият дубльор (Лео и Пит) си слагат за задача да се внедрят във филмовата промишленост и да се прочуят. Продукцията дебютира на 21 май на фестивала в Кан, потегли към този момент по американските кина и на 16 август у нас. „ Код: Ангелът “ е нова част от екшън маратона, който стартира с „ Код: Олимп “. Джерард Бътлър за следващ път се превъплъщава в сътрудник Майк Бенинг. Сега обаче нещата са разнообразни. Бенинг е упрекнат в опит за ликвидиране на президента Алън Тръмбъл, изигран от Морган Фрийман. Преследван от личната си организация и ФБР, Бенинг ще би трябвало да потърси помощ от непредвидени съдружници и да потвърди невинността си, преди същинските терористи да са нападнали. Режисьор е Рик Роман Уаог. Филмът потегля по българските кина на 30 август. Зловещата история на клоуна Пениуайз продължава в „ То: Част втора “. Светът, основан върху романите на именития Стивън Кинг, се уголемява и историята се развива

27 години след началото

В основната роля на клоуна още веднъж влиза Бил Скарсгард, а възрастните версии на децата от оригинала са изиграни от Джеймс Макавой, Джесика Частейн, Бил Хейдър, Исая Мустафа, Джей Райън, Джеймс Джеймс Рансон и Анди Бийн. Ужасът, който героите са претърпели като хлапета, ще ги сполети още веднъж. „ То: Част втора “ излиза на 6 септември.
„ Жокера “ за първи път ще се опита да опише за произхода на най-култовия зложелател на Батман. Продукцията на Тод Филипс („ Последният ергенски запой “, „ Роди се звезда “) няма да е обвързвана с останалите супергеройски филми на Уорнър, а в ролята на Жокера влиза Хоакин Финикс. Годината е 1981-а. Артър Флек е провален комедиант, който се принуждава да стартира живот на нарушител в Готъм. Бавно, само че несъмнено той губи връзка с действителността и изцяло се отдава на лудостта си. Финикс е петият актор, който ще изиграе именития облик. „ Жокера “ потегля по кината на 4 октомври. Анджелина Джоли още веднъж е Злодеида в „ Господарка на злото 2 “. Игралната версия на класическата история за Спящата хубавица продължава напред и Ел Фанинг се завръща като обичаната принцеса Аврора. Действието ще се развива пет години след първата част. Отношенията сред Злодеида и Аврора се нажежават. Нови герои, нови съюзи и нови проблеми се образуват, когато стартира борбата за опазването на магическия свят и неговите жители. Режисьор този път е Йоахим Рьонинг, а в ролята на кралица Ингрид влиза Мишел Пфайфър. „ Господарка на злото 2 “ излиза на 18 октомври.
В „ Терминатор: Мрачна орис “ Арнолд Шварценегер се завръща в може би най-култовата си роля. Шестият филм в поредицата е непосредствено продължение на безконечната класика „ Терминатор 2: Денят на страшния съд “ и е първата лента от 1991-а насам, която ще бъде продуцирана от Джеймс Камерън – основателят на френчайза. Освен Арни,

Линда Хамилтън също се завръща

към паметното си преобразяване на Сара Конър. Историята се развива 27 години след действието на Т2. На прицел този път е Дани Рамос (Наталия Рейес), която е най-новата цел на Скайнет. Разбира се, от бъдещето е изпратен екзекутор, с цел да я убие - направеният от течен метал Терминатор (Габриел Луна). Т-800 и Сара ще би трябвало да се съюзят с Грейс (Макензи Дейвис) – получовек, полукиборг, дошъл също от вечността, с цел да защищити Дани от новата опасност – в опит отново да спасят човечеството. Режисьор е Тим Милър. „ Терминатор: Мрачна орис “ потегля по българските кина на 1 ноември.
„ Ангелите на Чарли “ се вихрят на огромния екран 16 години по-късно. Сега обаче историята ще се концентрира върхо ново потомство шпиони. Камерън Диас, Дрю Баримор и Луси Лиу  са заместени от Кристен Стюарт, Наоми Скот и Ела Балинска. Момичетата ще би трябвало да спасят света от следващата опасност. Сценаристка, режисьорка и продуцентка е Елизабет Банкс /„ Игрите на глада “, „ Перфектният темп “/. „ Ангелите на Чарли “ излиза на 1 ноември.
Продължението на мегахита на Дисни „ Замръзналото кралство 2 “ идва на 22 ноември.

Оригиналът събра 1, 276 милиарда $

в международния боксофис и завоюва две награди „ Оскар “ – за най-хубава анимация и за най-хубава авторска ария за „ Let It Go “. Историята ще се развива три години след дейностите на първия филм. Елса стартира да чува чудноват глас, който я зове, идвайки от север. Заедно със сестра си и приятелите им потеглят на премеждие отвън рамките на царството, с цел да разгадаят мистерията зад магическите сили на Елса и да спасят дома си. Към актьорския състав се причисляват Евън Рейчъл Уд и Стърлинг Браун.
През 2019-а е и краят на сагата за семейство Скайуокър. „ Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър “ на Джей Джей Ейбрамс е третата и последна част от новата трилогия и финалната девета глава от историята на Люк и неговия клан. Съпротивата и Първият ред не престават войната, а безконечната борба сред джедайте и ситите ще доближи своята кулминационна точка. Това ще бъде финалният филм с Дейзи Ридли – основната героиня на новите ленти. Епизод 9 ще включва и последните снимани фрагменти на починалата Кери Фишър. Марк Хамил се чака да се завърне. Били Дий Уилямс също ще вземе присъединяване в сагата за първи път от 1983-а насам. „ Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър “ излиза по кината на 20 декември.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР