kaldata.comЗа да може да се реализира дългосрочно присъствие на хора

...
kaldata.comЗа да може да се реализира дългосрочно присъствие на хора
Коментари Харесай

Създадоха генератор на кислород от лунен прах

kaldata.com

За да може да се осъществя дълготрайно наличие на хора на Луната е належащо лунната колония да бъде обезпечена с задоволително запаси, в това число и кадърен за дишане О2, както и ракетно гориво. Европейската галактическа организация (ESA) откри опция за рандеман и на двата ресурса от лунния реголит.

Агенцията показа прототипа на апаратура за преобразуването на лунния прахуляк (засега реплика на лунен прах) в О2, който може да се употребява за дишане и за гориво.  Технологията извлича огромно количество О2 от реголита благодарение на електролиза на разтопена сол. При този развой лунният прахуляк се нагрява, а кислородът се събира на анода. Този софтуерен развой се употребява за производството на метали и сплави, само че ESA са го модифицирали по подобен метод, че се отделя О2, който може да бъде събиран и употребен.

Новата технология може да бъде извънредно потребна за откривателите на Луната. При нейното потребление се образуват и могат да се създават сплави, нужни за построяването на сгради и за ремонт на техниката.

Засега учените показаха единствено работещ първообраз, който удостоверява, че новият софтуерен развой работи. Следва рационализиране на технологията и вероятно след няколко години сходна апаратура ще бъде изпратена на Луната. Учените обявиха, че първата фабрика за О2 от сходен вид ще бъде показана след към три години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР