kaldata.comВсеки обича черните дупки. Те са странни и загадъчни и

...
kaldata.comВсеки обича черните дупки. Те са странни и загадъчни и
Коментари Харесай

НАСА каза, че Земята най-вероятно няма да бъде погълната от черна дупка

kaldata.com

Всеки обича черните дупки. Те са странни и загадъчни и всички се побъркахме, когато видяхме първото изображение на черна дупка през април. Експертите по черните дупки на НАСА, направиха изказване в Reddit в петък, с цел да отговорят на доста въпроси по отношение на тези загадъчни обекти.

В полемиката има доста увлекателна информация, само че най-хубавата вест е, че съгласно последните проучвания на учените, нашата планета най-вероятно няма да бъде погълната от черна дупка.

Научният астроном на НАСА Варуджан Горджиян пое водеща роля в отговора на въпроса до какъв брой евентуално е нашата планета да бъде погълната от черна дупка.

„ Изобщо не е доста евентуално. Космосът е доста огромен и вероятността черна дупка да премине покрай нас е извънредно дребна, а и самите черни дупки са редки обекти “, написа Горджиян
Един миг?! Да премине покрай нас?! Да. Някои черни дупки могат и да се движат.
„ Супермасивните черни дупки, които стоят в центровете на галактиките, ще останат там, в случай че не се случи нещо пагубно, като пряк конфликт и обединение на две галактики “, споделя уебсайтът на НАСА Чандра през 2011 година Според изследователската организация, един евентуален конфликт сред две галактики ще протече с извънредно висока скорост… По-бързо от човешко премигване.

НАСА пусна занимателно видео с указания за сигурност с черни дупки тази седмица, което дава информация за главните понятия и характерности на тези астрономически обекти. В Reddit, учените се задълбочават в доста подробни научни полемики. Заключението на всички обаче, е ясно – не желаете да се доближите до черна дупка.

„ Ако човек попадне в периметъра на черна дупка, евентуално ще бъде сплескан до неузнаваемо дребна точка “, написа физикът Дарил Хагард от университета Макгил в Reddit.

Хубавото е, че не чакаме черна дупка да премине покрай Земята. Астероидите обаче са различен въпрос.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР