kaldata.comВъздушните изображения са често срещано предимство във военните структури, но

...
kaldata.comВъздушните изображения са често срещано предимство във военните структури, но
Коментари Харесай

Военна фотографска техника прави реални 3D карти за минути

kaldata.com

Въздушните изображения са постоянно срещано преимущество във военните структури, само че 3D картите могат да бъдат сложни за събиране и основаване в къси периоди и без профилирана техника. Тази нова фотограметрична техника от Инженерния корпус на армията обаче може да направи точни 3D карти от елементарни въздушни фрагменти, без значение от вида заснемаща техника, с която изображенията биват създавани, единствено за минути.

Фотограметрията е развой на сравняване на голям брой фотоси от едно и също място или предмет, за приемане на 3D модел (карта) на въпросният обект. Това е добре прочут способ, само че в някои случаи към момента още не се възползваме от цялостните му благоприятни условия – належащо е да се употребяват действителни човешки лица, с цел да се дефинира кои садри от видеото би трябвало да бъдат употребявани за реализиране на най-хубави резултати, като с напредването и увеличението на броя приложения, в които техниката намира приложимост, тя в същото време ще се усъвършенства, а в някакъв миг към нея може да бъде приложено и машинното образование.

Рики Масаро от армейската лаборатория за геопространствени проучвания във Вирджиния смекчи този проблем и сътвори високоефективен фотограметричен способ, който може да трансформира въздушните изображения в точни 3D повърхностни карти в съвсем действително време, без нужда от действителен човешки контрол, което от своя страна може да докара до същинска гражданска война в способите на картографирането и основаването на детайлни облици и справочни графики на обекти, места и даже цели територии.
Реалните проби
Системата беше тестване от 101-вия въздушен аероплан, който прелетя с дрон над Форт Кембъл в Кентъки и картографира макет на града, употребен за подготвителни извършения. Той също бе ситуиран в Ирак за небойни цели. Така че това не е следващата разработка на скучаещи учени, която ще заседне из лавиците на някоя лаборатория – това е действително ефикасна техника и проучванията за нея се разгласяват в този момент, тъй като сега тече законовата процедура по подаване на искане за патент и армията води нужните договаряния с държавното управление за комерсиализиране на системата.

Фотограметрията в действително време не би заменила lidar или наземни системи за картографиране, а работи в колаборация с тях. Възможността да създава точни триизмерни изображения на обекти, без да се постанова да бъдат изпращани тонове информация до централизирани сървъри, го прави адаптивен към в действителност доста области.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР