kaldata.comВ съвсем близко бъдеще се очаква появата на реалистични андроиди.

...
kaldata.comВ съвсем близко бъдеще се очаква появата на реалистични андроиди.
Коментари Харесай

Tест за човекоподобни роботи

kaldata.com

В напълно близко бъдеще се чака появяването на реалистични андроиди. За да могат да бъдат различавани от хората, стандартният тест на Тюринг става непълен и е належащо са се регистрират още доста характерности.

През 1950 година популярният английски академик Алън Тюринг предложи тест, с който може да се дефинира машинния разсъдък: в случай че при диалог хората одобряват компютърния разсъдък за човек, то пробата е преминат. Тази методика се употребява и до през днешния ден, само че някои учени смятат, че би трябвало да бъде модернизиран.

Причината е, че  пробата на Тюринг е предопределен единствено за изкуствения разсъдък, а не за пълностоен човекоподобен робот . В 21-ви век, когато ще се появят реалистични андроиди, има потребност от нова методика, който да дава опция за безпогрешното разграничаване на робота от индивида.



За тази цел е основан новия „ мултимодален тест на Тюринг “, който по едно и също време прави оценка външния тип, придвижването, гласа и интелекта на андроида. Според английските учени този тест ще даде опция да се разбере, до каква степен добре изкуственият разсъдък е интегриран в човекоподобното тяло.

Методиката на новия тест се състои от четири стадия, като всеки идващ е по-сложен от предходните. Първо, андроидът би трябвало да наподобява реалистично, до момента в който е имобилен. Второ, неговите придвижвания би трябвало да бъдат естествени. Трето, той би трябвало напълно да имитира човешката тирада. На четвъртия стадий се прави оценка изкуствения разсъдък и способността за реплика на човешки страсти. Ако андроидът сполучливо минава всичките четири стадия на теста, то той може да бъде считан за човекоподобно създание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР