kaldata.comВ предишните версии на Google Chrome имаше възможност за включване

...
kaldata.comВ предишните версии на Google Chrome имаше възможност за включване
Коментари Харесай

Как в Google Chrome да включим режима картина в картината

kaldata.com

В предходните версии на Гугъл Chrome имаше опция за включване на режима PiP (Picture in Picture, картина в картината).

В този режим можеше да се гледат видеата в малко прозорче, ситуирано над всички други програмни прозорци на браузъра. Това е много комфортно, само че след време Гугъл блокира тази функционалност. Сега интернет колосът публично я прибавя и към този момент тества този режим в най-новите версии на Chrome.

За включването на PIP е нужна ранната бета версия на Chrome Canary, която се тества към този момент от няколко месеца. Тя може да бъде изтеглена от официалния сайт на Гугъл. Очаква се нейното разпространяване да стартира след няколко седмици.

След пускане бета версията на браузъра, би трябвало да се трансформират три пробни параметъра. По-удобно е да се извършат едновременно и по-късно Chrome да се рестартира. Трябва поредно да въведем в адресния ред следните три линка:

chrome://flags/#enable-experimental-web-platform-features
chrome://flags/#enable-surfaces-for-videos
chrome://flags/#enable-picture-in-picture

Сега би трябвало да инсталираме пробното уголемение, включващо PIP. Файлът може да се изтегли от GitHub, и да се разархивира в случайна директория.

След това в Chrome би трябвало да се влезе в chrome://extensions и да се включи горе вдясно режима за разработчици. Следва избиране на точката Зареждане на разкомпресирано уголемение, като би трябвало да се укаже пътя до въпросната директория. Ако всичко е направено вярно се появява разширението Picture in Picture.

Достатъчно е да се посети случаен уебсайт с видео, да вземем за пример YouTube, да се пусне някой клип и да се кликне върху иконката в горния десен ъгъл. Видеото стартира да се възпроизвежда в малко програмно прозорче долу вдясно.

Това прозорче се намира най-отгоре на другите приложения, даже да са стартирани на цялостен екран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР