kaldata.comСледващия път, когато посетите това френско летище, шансовете роботи да предложат

...
kaldata.comСледващия път, когато посетите това френско летище, шансовете роботи да предложат
Коментари Харесай

Роботи вече паркират автомобилите в едно от най-оживените летища във Франция

kaldata.com

Следващия път, когато посетите това френско летище, възможностите роботи да предложат да ви паркират колата са огромни. Френската фирма  Stanley Robotics експериментираше с плана си за независимо ръководещи се „ камериери “ през последните години. Тази седмица концепцията влиза в практиката в летището Лион-Сен-Екзюпери.

Системата е следната: клиентите паркират своите коли в специфични хангари, където те се сканират и се записва техният производител и модел. След това един от роботите, който кардинално е просто мотокар с изкуствен интелект и име „ Стан “, влиза и плъзва платформа под автомобила и я паркира на ново място. Stanley Robotics твърди, че механизмът употребява свободното пространство доста по-ефективно от хората, побирайки над 50 % повече транспортни средства на една и съща повърхност. Все отново би трябвало да отбележим, че роботите са способни на точно шофиране и наблюдават за времето, в което клиентите ще се върнат. Те могат да съберат огромни групи от коли дружно и по-късно да изкарат верния от тях за този, който си го търси.

Стефан Евано, съосновател на Stanley Robotics, разяснява:

„ Наричаме го паркиращ вале робот, тъй като хората просто би трябвало да си оставят колата на входа на паркинга и безусловно да излязат, с цел да си заловен полета. Роботът употребява същата технология като колите с автопилот: той може да изследва околната среда когато и да е и да реагира по отношение на всичко, против което се изправи “.

За първи път компанията показа своята концепция пред Airport Technology през 2017-та година.



Тестове на системата бяха извършени и в Дюселдорф и летището Шарл-дьо-Гол в Париж, като идващия ще се организира в Гетуик летището в Лондон. Но работата на роботите в Лион-Сен-Екзюпери, четвъртото най-използвано френско летище, ще бъде на цялостен работен ден.

Компанията не желае да заеме всяко паркомясто, а единствено една от шестте секции към постройката. Това наброява към 500 паркоместа, обслужвани от четири робота, които могат да паркират до 200 коли всекидневно. От Stanley Robotics обявиха, че желаят да разпространят услугата си към 12 пъти повече паркоместа, само че пазят в загадка по кое време мислят да реализират това. Освен това компанията твърди, че първоначално работата ще бъде наглеждана от същински хора, при положение на проблем във функционалността на Стан-овете. Евентуално обаче системата ще бъде изцяло автоматизирана.
 
Още един плюс е, че услугата е относително евтина. За да паркирате на най-отдалеченото място в летището Лион-Сен-Екзюпери, се нуждаете от най-малко 54 евро на седмица. Ако роботите Стан свършат тази работа, плащате едвам 2 евро повече. За съпоставяне паркирането от същински чиновници е най-малко €104 седмично (но пък за сметка на това на място по-близо до терминалите).

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР