kaldata.comрекламаНАСА спира работата си по телескопа Джеймс Уеб заради коронавирус

...
kaldata.comрекламаНАСА спира работата си по телескопа Джеймс Уеб заради коронавирус
Коментари Харесай

NASA спира работата по космическия телескоп Джеймс Уеб

kaldata.com

``
реклама

НАСА стопира работата си по телескопа Джеймс Уеб поради ковид пандемията.

“Екипът зад галактическия телескоп Джеймс Уеб стопира работата по интеграция и тестване. Решенията могат да се трансформират по отношение на развиването на обстановката през уикенда и идната седмица. Решението е взето, с цел да подсигурим сигурността на служащите. Обсерваторията остава обезопасена в своята стерилна среда. “, споделят от галактическата организация в изказване.

Около плана има не един и два казуса, още преди да има пандемия. Завършека му бе отлаган неколкократно, поради сложността на плана. Доклад от януари уточни, че има единствено 12% късмет да се съблюдава първичния период – до ноември, 2020 година. С актуалното прекъсване на плана е по-вероятно този късмет към този момент да е 0%.

„ Ще се погрижим за нашите хора. Това е първият ни приоритет. Технологията ни разрешава да вършим доста от дилемите си отдалечено. Където има потребност от физическа работа е невероятно да спазим рекомендациите на CDC, до момента в който работим по хардуер за галактически цели. Тъй като не можем да го създадем безвредно, ще би трябвало да спрем и да насочим фокуса си към действия към задачата “, сподели Джим Дриденщайн, админ на NASA, представен от Digital Trends.

Плановете за задача със SpaceX през май остават. Целта е да се пуснат астронавти към Международната галактическа станция с Crew Dragon капсула на SpaceX. Това ще е първото пътешестване на щатски космонавти от щатска земя след затварянето на Space Shuttle програмата.
За момента компанията на Илон Мъск съумява да премине през рецесията с ковид относително незасегната. Няма оповестени забавяния или проблеми.
При NASA е друго. Много огнища на болестта засягат нейните проучвателен центрове. Голям брой хора работят от вкъщи си. Спряна е работата по плановете Orion и Space Launch System. Това значи, че задачата до Луната през 2024 най-вероятно също ще бъде отсрочена.

Агенцията ще се концентрира върху подготовката на задачата Марс 2020, създаването на самолета X-59 и разнообразни планувани действия за Международната галактическа станция.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР