kaldata.comРъсел Кирш е роден през 1929 година. След като завършва

...
kaldata.comРъсел Кирш е роден през 1929 година. След като завършва
Коментари Харесай

Почина Ръсел Кирш, създателят на пикселите и първото дигиталното изображение

kaldata.com

Ръсел Кирш е роден през 1929 година. След като приключва научна паралелка в гимназия в Бронкс, той продължава образованието си в  и Масачузетския софтуерен институт. След дипломирането си става компютърен академик. През 50-те години работи в Националния институт по стандарти и технологии, тогава прочут като Национално бюро по стандартите.

В тези дни компютрите е трябвало да бъдат безусловно построявани – от стотици вакуумни тръби. Тежат хиляди килограми и заемат цели стаи. SEAC е първият компютър, който се употребява за линейно програмиране, , а с помощта на Кирш и за цифрово обрисуване.

Точно около SEAC, Кирш и екипът му преглеждат по какъв начин компютрите могат да се употребяват за обработка и визуализация на цифрови изображения. През 1957 година разгласяват труд с името „ Експерименти в обработката на изобразителна информация с дигитален компютър “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР