kaldata.comПрез следващото десетилетие може да станем свидетели на разкриването на

...
kaldata.comПрез следващото десетилетие може да станем свидетели на разкриването на
Коментари Харесай

НАСА подготвя мисия до металния астероид Psyche

kaldata.com

През идващото десетилетие може да станем очевидци на разкриването на тайните на астероида  Psyche , който съгласно учените съвсем напълно е формиран от желязо и никел. НАСА  приготвя изследователска задача до металното галактическо тяло, като към този момент е във финалния стадий на подготовката. Съставени са детайлни проекти за галактическия уред, който ще бъде употребен, готови са научните опити и проби.

Psyche е един от най-загадъчните обекти в пояса на метеоритите. Докато множеството галактически тела от сходен вид са формирани от скалисти и каменисти материали и лед, Psyche е с размер колкото ядрото на планета с размера на Марс. Предполага се, че Psyche е изгубил външните си пластове след солиден конфликт преди милиарди години.

В рамките на мисията до метеорита Psyche ще бъде измерено неговото магнитно поле и ще бъдат направени качествени фотоси и измервания, които ще изяснят какво е съотношението на металните към силикатните материали. Освен това, този галактически уред ще тества и употребява новата лазерна система за връзки DSOC, която ще даде опция за лъчение на данни и изображения с 10 пъти по-висока скорост от днешните обичайни системи.

Плановете на НАСА са галактическият уред за Psyche да бъде изстрелян  през месец август 2022 година . Той би трябвало да прелети около Марс през 2023 година и доближи метеорита през 2026 година.

Според учените, един метеорит от сходен вид може да се употребява като източник на материали за построяването на нови галактически апарати и даже роботизирани колонии в пояса на метеоритите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР