kaldata.comОт Кейп Канаверал, Флорида, успешно бе изстреляна ракетата Falcon 9

...
kaldata.comОт Кейп Канаверал, Флорида, успешно бе изстреляна ракетата Falcon 9
Коментари Харесай

SpaceX изведе робота Саймън до Международната космическа станция

kaldata.comОт Кейп Канаверал, Флорида, сполучливо бе изстреляна ракетата Falcon 9 с задача за доставяне на Международната галактическа станция.
Космическият кораб  Dragon би трябвало да достави 2,7 тона потребен товар, както и европейския робот-помощник CIMON  (Crew Interactive Mobile Companion), с който екипажът в орбита към Земята ще намалее.

За осъществяване на новата задача се употребява към този момент летялият през 2016 година галактически транспортен съд Dragon. Той бе подготвен за полет единствено два месеца откакто сполучливо се завърна на Земята. Повторно се употребява и ракетния ускорител на Falcon 9.

„ Саймън “ наподобява като кълбо с огромен екран от едната страна. На екрана накратко се изобразява „ лицето “ на робота. Той е оборудван с 14 вградени пропелера, които му дават опция да се движи при безтегловност. Устройството е създадено от компанията Airbus за немската галактическа организация. С негов помощ ще се улесни работата на астронавтите на борда на МКС.



Илън Мъск показа, че това е последният полет на ракетата вид Falcon 9 Block 4. Тя към този момент е сменена от петата версия, основното предимство на която е опцията за осъществяване на до 100 задачи. След пет години и Falcon 9 Block 5 ще приключи галактическата си кариера. Тя ще бъде сменена от Big Falcon Rocket – новото потомство ракети, подобаващи за задачи и в далечния космос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР