kaldata.comНай-голямата социална мрежа в света Facebook ще прекрати практиката си

...
kaldata.comНай-голямата социална мрежа в света Facebook ще прекрати практиката си
Коментари Харесай

Facebook няма да ви показва хора, които може би познавате чрез телефонния ви номер

kaldata.com

Най-голямата обществена мрежа в света Фейсбук ще приключи практиката си да употребява телефонните номера, предопределени за двуфакторна автентификация на потребителите (изпращането на 6-цифрен код под формата на СМС за потвърждаването на самоличността), с цел да ви предлага хора, които може би познавате за другари. Този ход е част от напъните на компанията да почисти своите практики за дискретност.

За смяната оповестиха от Ройтерс в четвъртък, като новината бе доказана от Фейсбук. По-рано тази година беше разкрито, че обществената мрежа употребява телефонните номера, които непринудено сте ѝ дали за изпращането на кодове под формата на SMS, както и имейл адреса ви, за разпространение на тартегирана реклама и спам.

Фейсбук спря да употребява телефонните номера за персонализирана реклама още през юни тази година и в този момент е на път да спре да употребява информация, с цел да ви предлага хора, които може би познавате, гласи формалното изказване на Ройтерс. Според отчета, това е част от съглашението за дискретност на Фейсбук с Федералната комисия по търговия, което коства на колоса в обществените мрежи рекордните 5 милиарда щатски $.

„ Въз основа на противоположната връзка от общностите борещи се за поверителността и сигурността на интернет услугите, която получихме, ние започнахме да актуализираме нашата двуфакторна отбрана за засвидетелствуване, тъй че телефонните номера, които хората споделят в нея, да не се употребяват за препоръчване на другари “, съобщи представител на обществената мрежа в публично изказване пред известния софтуерен портал CNET.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР