kaldata.comНай-големият доставчик на телекомуникационно оборудване в света и номер две

...
kaldata.comНай-големият доставчик на телекомуникационно оборудване в света и номер две
Коментари Харесай

Санкциите срещу Huawei ще струват $11 милиарда на бизнеса на САЩ

kaldata.com

Най-големият снабдител на телекомуникационно съоръжение в света и номер две в световните продажби на смарт телефони е в бизнес връзки с десетки американски компании, които доставят на китайския софтуерен колос най-разнообразни съставни елементи

Миналата година Huawei закупи съставни елементи общо за към $70 милиарда. От тях  $11 милиарда са изразходвани за закупуване продуктите от десетки американски компании , в това число компютърни чипове от Qualcomm (QCOM в NASDAQ), Broadcom (AVGO), както и програмен продукт от Microsoft (MSFT) и Гугъл (GOOGL).

Тези доходи очевидно ще бъдат пропуснати за американските компании откакто администрацията на президента Тръмп сложи Huawei в черния лист с задграничните компании, на които е неразрешено да употребяват американска продукция без да имат специфичен лиценз.

Забраната на Белия дом нарушава самата верига за доставки, тъй като Huawei да вземем за пример, няма да може да закупи чипсети и техника от тайвански снабдител, в случай че те включват американски технологии и съставни елементи.

Huawei разгласи, че е прекарал години наред в подготовка за сходен сюжет.

 

Основателят и началник на Huawei Жън Чжънфей официално заяви пред медиите, че тази възбрана ще забави, само че няма да спре развиването на компанията. Той акцентира, че Huawei не е правил нищо нелегално и решението на президента на Съединени американски щати да включи китайския производител в черния лист е безпричинно. Жън Чжънфей сподели още, че американските наказания ще окажат лимитирано въздействие на бизнеса на Huawei и не могат да попречат на неговото развиване в дълготрайна вероятност.

Основателят на Huawei означи, че компанията ще продължи да създава лични чипове, с цел да понижи въздействието на американските технологии и съоръжение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР