kaldata.comМощният отлив на капитал от Китай на фона на ескалацията

...
kaldata.comМощният отлив на капитал от Китай на фона на ескалацията
Коментари Харесай

Forbes: причините за скока на биткойна са Тръмп, Оруел и търговските войни

kaldata.com

Мощният отлив на капитал от Китай на фона на ескалацията на комерсиалната война със Съединени американски щати докара до внезапния курс на биткойна. Дали позитивната динамичност на главната криптовалута ще бъде дълготрайна?

През месец май частните криптовалутни вложители и блокчейн гиковете очаровано наблюдаваха внезапното поскъпване на малко позабравения дигитален актив, който бе извънредно гореща капиталова концепция през 2017-2018 години. В началото на месеца курсът на биткойна спрямо $ излетя от $5300 до съвсем $8400. И макар, че на 16 май бе направена внезапна промяна на цената, курсът на главната криптовалута си остана над $7000, каквото не неговото равнище през месец юли предходната година.

Каква е повода за тази толкоз бърза реанимация на цифровите валути? Очевидно е, че главната причина е масирания отлив на капитал от Китай на фона на утежняването на външнотърговската обстановка. Вашингтон и Пекин най-неочаквано за международния пазар прекъснаха комерсиалните договаряния. На 10 май американските управляващи покачиха импорта от Китай на сума от $200 милиарда. Очаква се въвеждането на мита и за останалите необмитени китайски артикули, което ще генерира още $300 милиарда.

Тези дейности доведоха до спада на курса на юана по отношение на $. Курсът на китайската валута се приближи до 7 юана за $. Едновременно с това биткойнът се ускори по отношение на американския $.

На този декор китайските банки затегнаха правилата за даването на долари в брой на своите клиенти. Според неофициална информация, Народната банка на Китай принуждава своите клиенти да изясняват, защо им е нужна американска валута, когато те се пробват да изтеглят над $3000. Досега тази процедура се прилагаше, когато хората желаеха да изтеглят над $500. Медиите оповестиха, че китайските банки сформират черни описи на клиентите, които постоянно теглят долари и в последна сметка не им разрешават да изтеглят повече от $100 – $200.

Всичко това навежда на мисълта, че ралито на биткойна се дължи на китайските физически лица, които желаят да изведат капитала си от страната, тъй като се притесняват от спомагателното намаляване на китайския юан.

 

Цялата публикация ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР