kaldata.comКогато за първи път посещавате нови уеб сайтове днес, почти

...
kaldata.comКогато за първи път посещавате нови уеб сайтове днес, почти
Коментари Харесай

Google Chrome скоро ще блокира досадните известия от уебсайтовете

kaldata.com

Когато за първи път посещавате нови уеб уеб сайтове през днешния ден, съвсем всеки един от тях ви пита дали желаете да разрешите да се демонстрират вести на устройството ви за ново наличие, към което редакторите считат, че може да деянията интерес. Когато един път дадете позволение обаче, всички тези вести могат да се трансфорат в безпределно досадни и постоянно даже да лишават вниманието ви от значимите действия. Сега Гугъл стартира да подхваща дейности по какъв начин да се оправи с това, като компанията възнамерява въвеждане на някои нови ограничения в идната версия на уеб браузъра Chrome 80.

Въпреки че сигурно има случаи, в които известията от уеб уеб страниците могат да ви бъдат потребни, изключително когато давате позволение единствено на уеб сайтове, от които в действителност се вълнувате и посредством известията си спестявате ровенето в тях, системата за уведомяване в известните мобилни и настолни браузъри доста постоянно се употребява от притежателите на онлайн портали за корист с потребителското внимание и интерес. След като виждат, че доста уеб уеб сайтове постоянно злоупотребяват със системата за незабавни (push) вести, от Гугъл вземат решение да вкарат някои промени по нея в личния си браузър в името на потребителите.

Подобно на доста от своите консуматори, от компанията не са изключително удовлетворени, че някои уеб уеб сайтове употребяват опцията за искане на позволение за известяван като преграда на наличието – в случай че не се съгласите да получавате вести, може да не получите достъп до уеб страницата и да нямате достъп до търсената от вас обява. Разбира се, този метод не се употребява от огромните и реномирани уеб сайтове с авторитет, а най-вече от по-малки уеб портали, които желаят да генерират висок трафик досаждайки на своите гости с непрекъснати вести, към които може даже да не демонстрират интерес.

Съществуват и уеб сайтове, които употребяват разнообразни техники за изнудване на посетителя за да даде позволение за проявление на вести – да вземем за пример проявление на изскачащ подправен прозорец.

В допълнение към всичко това, има даже уеб сайтове, които употребяват подправени поръчки за позволение за известяван, които пренасочват посетителя към страница, от която може да бъде изтеглен фишинг програмен продукт, целящ да открадне персоналната информация на потребителя.
Блокиране
Започвайки от Chrome 84, който понастоящем е във фаза на бета тестване и следва окончателната версия да бъде пусната в средата на юли, Гугъл подхваща дейности против уеб сайтове, които злоупотребяват със системата за вести. Промяна визира както настолната, по този начин и мобилната версия на Гугъл Chrome.

Като част от тактиката си да минимизира нападателните подходи на тези уеб сайтове, първоначално Гугъл ще блокира единствено известията от уеб уеб сайтове, които ще смята за досадни и злоупотребяващи по лична преценка.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тря
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР