kaldata.comИзследователите и учените, които търсят набори от информация и данни

...
kaldata.comИзследователите и учените, които търсят набори от информация и данни
Коментари Харесай

Google улеснява търсенето

kaldata.com

Изследователите и учените, които търсят набори от информация и данни в огромни онлайн масиви и журнали, към този момент ще правят работата си една концепция по-лесно, с помощта на новата услуга на Гугъл за търсене в осведомителни масиви, която преди малко излезе от етап на бета версия.

Новата услуга на търсещият колос включва нови принадлежности за по-добро пречистване и по-прецизно търсене, като обезпечава достъп до близо 25 милиона набора от данни.

Търсенето на набори от данни за първи път започва през 2018 година като част от задачата на компанията да постави завършек на фрагментацията на свободно оповестените в интернет данни. 

Докато доста университети, държавни управления и лаборатории разгласяват огромна част от своите данни свободно онлайн, за елементарния консуматор постоянно е мъчно да откри това, което търси в профилираната литература, защото обичайните търсачки са пригодени главно за търсене и индексиране на уеб страници, а не за инфотеки (информационни библиотеки). Въпреки това, с прибавянето на маркери за метаданни с отворен код, тези институции към този момент ще могат да индексират наличието си в услугата на Гугъл Търсене на данни.

Предизвикателствата при предпазване на научните данни са доста и Гугъл регистрират какъв брой значимо е да се улесни търсенето на данни за експертите. Въпреки че от компанията не афишират съответна цифра, компанията споделя, че „ стотици хиляди консуматори “ към този момент са тествали услугата от появяването ѝ и инструментът е получил позитивна поддръжка от научната общественост.

The Verge разгласява изявление с академик откривател от Гугъл Al, който е спомогнал за основаването на инструмента на име Наташа Ной, който споделя, че „ множеството складове от данни са доста дружелюбни, стига да бъдат комфортно структурирани “ и че търсенето на набори от данни даже предизвиква по-старите научни институции да разгласяват свободно онлайн авторството на своите учени и откриватели и да одобряват „ свободното разпространяване на разработките по-насериозно “.

Сега, когато инструментът е в приключено равнище и не е бета версия, Гугъл добави нови функционалности към него, в това число опция за пречистване на данни по вид (таблици, изображения, текст и т.н.), без значение дали материалът е безвъзмезден за потребление, както и географската област, за която е заложен да покрива. Търсенето на набори данни към този момент е налично и за мобилни устройства и има разширени благоприятни условия за точно пречистване на мечтаните резултати.

Според Гугъл, търсачката на инструмента обгръща съвсем 25 милиона осведомителни масива, като най-големите области, главно фокусирани в сферите на науките, биологията, селското стопанство, като най-често срещаните търсения на потребителите са за образованието, времето и климата, лекуването на рака, престъпността, футбола и кучетата.

Предоставянето на информация на потребителите е това, което Гугъл умее да прави най-добре и компанията възнамерява да продължи да прибавя още осведомителни журнали към новия инструмент.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР