kaldata.comИзглежда на някои от нас се е усладила възможността да

kaldata.comИзглежда на някои от нас се е усладила възможността да ...

NASA плаща на американци, за да се изолират за още осем месеца в условия като на Марс.kaldata.com

Изглежда на някои от нас се е усладила възможността да бъдем изолирани за два месеца поради пандемията от новия коронавирус. За такива хора NASA има специално предложение – компанията предлага още осем месеца ексклузивно изолиране като част от проучването ѝ за изпращане на хора към Марс и Луната.

Участниците ще прекарат осем месеца далеч от цивилизацията в Москва, Русия. Те няма да бъдат напълно изолирани, а ще могат да общуват (ограничено) с малък международен екип. Целта на тази мисия е NASA да научи повече за физическото и психическо влияние на изолацията върху хората. По време на мисията участниците ще извършват определени дейности и ще ползват виртуална реалност за максимално доближаване до действителността на другите планети. NASA е готова и да заплати на участниците за тяхното отделено време.

NASA предлага тази възможност единствено на американски граждани на възраст между 30 и 55 години, способни да говорят английски и руски. Освен това те трябва да имат професионално военно обучение, макар че и други квалификации също ще се разгледат и по възможност одобрят. Очевидно не всеки един от нас е пригоден за провеждането на тази рискова (макар и фалшива) мисия.

Животът на астронавтите би трябвало да ни бъде за пример по времето, когато още бяхме изолирани вкъщи в условията на всеобща карантина. Социалната изолация е по-трудна за някои от нас, затова астронавти като д-р Маршал Портърфилд споделя своите начини за справяне с положението. Коментирайки в интервю пред Lifehacker, за него особено важно е изготвянето на дневен график, поддържането на тялото във форма и преследването на ясна цел. Тези знания ще бъдат от полза за нашите наследници, когато се окажат първите постоянни жители на други планети от нашата Слънчева система и извън нея.

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X