kaldata.comИлън Мъск показа в своя Twitter акаунт готовия пилотиран космически

...
kaldata.comИлън Мъск показа в своя Twitter акаунт готовия пилотиран космически
Коментари Харесай

Илън Мъск показа готовия пилотиран космически кораб SpaceX Crew Dragon

kaldata.comИлън Мъск сподели в своя Twitter акаунт готовия пилотиран галактически транспортен съд Crew Dragon, предопределен за превозване на астронавти до и от Международната галактическа станция.

Crew Dragon  е част от програмата на Съединени американски щати за развиването на частните пилотирани галактически кораби за превозване на астронавти  Commercial Crew Development .

Към сегашен ден превозването на астронавти до МКС става напълно благодарение на съветските галактически кораби „ Союз “. Според наличната към сегашен ден информация, Crew Dragon ще събира 7 души екипаж или четири души и потребен товар. Crew Dragon освен ще обезпечи независимостта на Съединени американски щати от Русия, само че и ще понижи цената от днешните $80 милиона на $20 милиона за едно място. При това с опция за още по-голямо понижаване на цената.



Първият демонстрационен полет на Crew Dragon е плануван за месец август тази година, а пилотирания – през месец декември. За изстрелването ще се употребява най-новата трансформация на ракетата на SpaceX – Falcon 9 Block 5. Тази ракета би трябвало да извърши още 6 сполучливи изстрелвания с цел да получи разрешението на NASA за потребление в пилотирани задачи.

В момента Crew Dragon интензивно се тества в завода на SpaceX. След това ще бъде извозен до станцията NASA Plum Brook за идващите проби в най-голямата в света терминална вакуумна камера (SPF).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР