kaldata.comGoogle добави нов инструмент към Chrome, който защитава потребителите и

...
kaldata.comGoogle добави нов инструмент към Chrome, който защитава потребителите и
Коментари Харесай

Google Chrome ще ни предупреждава, ако паролата ни не е безопасна

kaldata.com

Гугъл добави нов инструмент към Chrome, който пази потребителите и техните пароли, в нов ъпдейт.

Вече има функционалност, която предизвестява хората, в случай че потребителското име и паролата, които употребяват, може да са наранени от теч на информация. Ще се появява прозорец, който да ги пита дали желаят да трансформират непокътнатите си пароли.



Това е уголемение на Password Checkup технологията, която компанията обяви по-рано тази година. В началото беше уголемение към браузъра, което значи, че потребителят би трябвало да го изтегли в допълнение. Сега няма потребност да теглим нищо, с цел да получаваме информация, в случай че браузърът открие нещо неправилно до момента в който сърфираме в Интернет.
Ще се появява при хората поетапно, в раздела с настройките, частта Sync and Гугъл Services
Гугъл прави инспекция с данните в постоянно обновявана база данни от 4 милиарда потребителски имена и пароли, които може да са компрометирани. Те са събрани от разнообразни източници, да вземем за пример оповестени от хакери документи с откраднатата информация. Това е постоянно срещан метод, изключително при удар на огромна услуга като Yahoo или LinkedIn. Тъй като доста хора употребяват идентична информация за множеството уеб сайтове, други нарушители могат да продължат злодеянието.

Има редица услуги с сходни благоприятни условия. Наличен е и програмен продукт за ръководство на паролите като Dashlane или 1Password. Има и уголемение за Chrome, посредством което можем да докладваме съмнителни уеб сайтове – Suspicious Site Reporter

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР