kaldata.comFogcam се нарежда заедно с Trojan Room камерата като една

...
kaldata.comFogcam се нарежда заедно с Trojan Room камерата като една
Коментари Харесай

Една от най-старите уеб-камери на света ще бъде изключена след 25 години работа

kaldata.com

Fogcam се подрежда дружно с Trojan Room камерата като една от най-старите уеб-камери, стриймващи медия непосредствено в интернет. Но след края на август тя ще остане в историята.

Проектът Fogcam бе стартиран от Джеф Шварц и Дан Уонг като студенти в Университета в Сан Франциско през 1994 година Камерата е толкоз остаряла, че подава изображения през 20 секунди от една от улиците в града. Шварц изясни по следния метод решението си да смъкна уебкамерата:

„ В последна сметка към този момент нямаме добра панорама и уместно място, където да я сложим. Университетът я търпи, само че не я утвърждава, по тази причина би трябвало да търсим сигурни местоположения и да я сложим сами “.

Стиймването в действително време ще бъде изключено, само че уеб сайтът, на който то се обитава, ще бъде деен.

Почти 25-годишната работа на Fogcam е изпреварена само от уебкамерата, следяща кана за кафе в Университета Кеймбридж (Trojan Room). Тя бе конфигурирана и пусната в интернет през 1993 година по избор на академик, търсещ метод да ревизира пълнотата на каната по отдалечен път. С помощта на Philips камера хората в интернет можеха да гледат черно-бели фотоси на положението на съда когато и да е. През 2001-ва година обаче предаването е било прекъснато, защото софтуерният код не можел да се поддържа. Fogcam обаче работеше непрестанно до момента в който интернет се разрастваше и доби нова известност в обществените мрежи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР