kaldata.comFacebook оповести в понеделник, че предоставя на потребителите си повече

...
kaldata.comFacebook оповести в понеделник, че предоставя на потребителите си повече
Коментари Харесай

Facebook въвежда инструменти, които да ви помогнат да намерите информация в реално време при криза

kaldata.com

Фейсбук оповести в понеделник, че дава на потребителите си повече способи да споделят и споделят информация в действително време при положение на злополучие или всеобща офанзива.

Световната обществена мрежа има онлайн център, наименуван Crisis Response, който разрешава на потребителите да научат за сериозни събития, протичащи се по целия свят, както и да изискат или да предложат помощ при пожар, всеобща пукотевица, земетресение или друга рецесия. Можете също по този начин да ревизирате дали вашите другари или членове на фамилията са маркирали, че са в сигурност по време на злополучие. Социалната мрежа вкара опцията за маркиране при злополучие през 2015 година при земетресенията в Непал.

Потребителите, които желаят или оферират помощ, към този момент могат да изпращат известие между тях посредством WhatsApp. Преди това можеха да употребяват единствено Фейсбук Messenger. Потребителите ще могат да споделят фотоси или видеоклипове, дружно с информация в действително време, като затваряне на пътища или срутени здания на страниците за реакция при рецесии.
Колко значима е информацията?
„ Чухме мощно и ясно от хората, че това, което което се нуждаят, беше в действителност повече информация по време на рецесия. Това, което те желаеха, беше да могат да знаят всичко, което е от голяма важност, когато са на път при тежки условия “, сподели Емили Далтън Смит, шеф на продуктите за обществено влияние във Фейсбук.

Тъй като Фейсбук предлага на потребителите повече способи за шерване и другарство по време на рецесия, компанията също ще бъде внимателна към хората, които биха могли да употребяват инструментите за разпространение на дезинформация, измами и тирада на омразата. През април ислямофобски пост беше топ видеото на страницата за реакция на рецесия във Facebook за атентати в Шри Ланка, при които починаха близо 300 души. През 2017 година, след всеобщо снимане на фестивал за кънтри музика в Лас Вегас, страница, която беше част от центъра за реакция на рецесии на компанията, сподели измислици и измами.

Смит сподели, че потребителите могат да рапортуват изявления. Компанията също употребява технология дружно с човешки рецензенти, с цел да маркира наличие, което опонира на разпоредбите на Фейсбук. „ Безопасността и сигурността са преди всичко за нас “, сподели тя.

Фейсбук също дава данни, с цел да помогне на незабавните реагиращи лица да разпределят доставките на нуждаещите се и да намерят хора, които са изселени от домовете си. Компанията работи с повече от 100 сътрудници в отговор на бедствия и публично здраве.

Лаура Макгорман, водеща политиките за публични дела във Фейсбук, съобщи, че компанията може да употребява систематизирани данни за местоположението на потребителите на Фейсбук, с цел да види какъв брой хора се реалокират от една област в друга. Преди това първичните лица трябваше да разчитат на хората на мястото, с цел да схванат дали нуждаещите се намират в приюти или лечебни заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР