kaldata.comАстероидите в близост до Земята се оказаха твърде интересниТова че

...
kaldata.comАстероидите в близост до Земята се оказаха твърде интересниТова че
Коментари Харесай

Астероидите в близост до Земята се оказаха твърде интересни

kaldata.com

Астероидите наоколо до Земята се оказаха прекомерно забавни

Това че метеоритите или „ дребните планети “ могат да бъдат прекомерно разнородни вероятно всички знаят от приказката на Сент Екзюпери, само че в наши дни бързо започнаха да се натрупват действителни научни данни за свойствата на дребните небесни тела в Слънчевата система. Буквално в този момент цели  два галактически апарата се намират в непосредствена непосредственост до метеорити  и ги изследват в най-големи детайлности. На 3-ти декември 2018 година галактическият уред на НАСА доближи астероида Бену, а половин година преди този момент японската галактическа сонда Hayabusa-2 наближи различен метеорит, получил името Рюгу. Публикуваните наскоро научни работи дават обширна информация за тези две галактически тела.

Учените от университета в Колорадо публикуваха в Nature Astronomy забавни обстоятелства от живота на метеорита Бену. Тази мини планета е камък с размерите на небостъргача Емпайър Стейт Билдинг с маса почти 73 милиона тона. Космическият уред се върти към метеорита на разстояние към 500 метра, само че през 2020 година би трябвало да премине безусловно на метър от повърхността на Бену, с цел да може да вземе проба със своя манипулатор. Тази процедура може да се окаже прекомерно комплицирана, тъй като метеоритът се върти доста бързо.

При тази маса и при тази скорост на въртене центробежната мощ стартира да съперничи със силата на притегляне. Формата на Бену припомня тази на пумпал, като освен това комплицираната повърхнина на дребната планета доближава Границата на Рош – зоната, в която веществото към момента може да се удържа на повърхността от силата на гравитацията. Именно тази специфичност ще бъде най-важната в работата на галактическия уред OSIRIS-REx, който би трябвало да се приближи напълно близо до метеорита, само че преди този момент би трябвало да бъдат регистрирани всички особености на неговото гравитационно поле.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР