Кълбото, което се спуска на Таймс Скуеър в Ню Йорк

...
Кълбото, което се спуска на Таймс Скуеър в Ню Йорк
Коментари Харесай

Нови кристали на кълбото на Таймс Скуеър в Ню Йорк

Кълбото, което се спуска на " Таймс Скуеър " в Ню Йорк на Нова година, беше украсено с нови кристали.

 © Българска телеграфна агенция
Нови кристали бяха инсталирани на емблематичната новогодишна топка на " Таймс Скуеър " в Ню Йорк. Всяка година десетки ръчно направени кристални фигури се прибавят към нея. Новите кристали символизират хармонията, която ще е тематиката на 2019 година
Джефри Строс, продуцент на новогодишната вечер на " Таймс Скуеър ": Темата за тази година е тъкмо зад мен. Тя е хармонията. Сложихме 192 триъгълника с кристали на топката. Всяка година имаме нов модел. Темата " подарък на хармонията " е идеална. След година на разделения всички ние ще посрещнем новата година и ще отброим последните секунди от остарялата - дружно и с вяра за бъдещето.
Всеки кристал е ръчно направен в Ирландия особено за събитието в Ню Йорк. Новите попълнения са шлифовани като розетки, с цел да преливат кристалите хармонично един в различен, в унисон с главната тематика. Преди хармонията, знаци на идната година са били спокойствието, добротата, чудесата, силата на духа и въображението. Серията ще бъде приключена, когато " даровете " станат 10.



Традицията със спускането на кълбото на " Таймс Скуеър " е на повече от век. Първоначално сферата е била от дърво и желязо и била осветявана с електрически крушки. През 1999 година е направена от кристал в чест на новото хилядолетие. Всяка година спектакълът по спускането на топката на " Таймс Скуеър " притегля многочислени туристи, а на тази Нова година те се чака да бъдат повече от милион.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР