КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Групата на лекарите зад новоприетото изменение

...
КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Групата на лекарите зад новоприетото изменение
Коментари Харесай

Групата за репродуктивни права настоява прокурорът в Охайо да оттегли наказателното обвинение срещу жена, която е направила спонтанен аборт

КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Групата на лекарите зад новоприетото изменение на Охайо за репродуктивните права упорства прокурор да отдръпна наказателното обвиняване против жена, която импровизиран аборт в тоалетната в дома й.

Лекари от Охайо за репродуктивни права, безпартийна коалиция от 4000 лекари и други, твърди в писмо до прокурора на окръг Тръмбул Денис Уоткинс, че обвиняването за малтретиране на мъртвец против Бретан Уотс, на 33 година, опонира на „ духа и буквата “ на брой 1.

Мярката, която беше утвърдена през ноември с 57% от гласовете, подсигурява „ правото на индивида да прави и извършва личните си репродуктивни решения. ” Това трансформира Охайо в седмия следващ щат, който гласоподава за отбрана на репродуктивните права след решението на Върховния съд на Съединени американски щати от 2022 година да анулира Роу против Уейд, решението, което от дълго време легализира аборта в народен мащаб.

Случаят на Уотс провокира национална стихия за отношението към бременни дами, изключително към тези като Уотс, които са чернокожи, в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР