Кал тече от чешмите в село Рибново. Местните хора се

...
Кал тече от чешмите в село Рибново. Местните хора се
Коментари Харесай

Кал от чешмите в Рибново: Какви са причините и опасна ли е водата?

Кал тече от чешмите в село Рибново. Местните хора се оплакват, че водата е негодна и даже може да бъде рискова.

Преди седмица безусловно потече тиня от нашите чешми, мислехме че е от следващия дъжд. Оказа се, че на към 5 м от самото водохващане е разрешено на две компании да секат и добиват дървен материал, изясни мъж от протестиращите локални поданици.

На място установихме, че е предходна огромна верижна машина върху самото дере, от където идва водата, отбелаза той.

Подадохме сигнал до Министерството на земеделието и храните и до Министерство на околната среда и водите, обясниха от локалното ВиК.
Протест за вода: Жителите на Караисен упорстват да се разгласи бедствено състояние Номер едно в нашите претенции е да се търсят нови водоизточници, уточни кметът
„ Наистина има сечи и проблем с водата, която постъпва от това дере във водовземното оборудване. Опитваме се с кмета и нашите чиновници да не допуснем това замърсяване “, уточни представител на Вик.

От там настояват, че има решение и то е създаване на пречиствателна станция за питейни води. В капиталовата стратегия на ВиК Благоевград са планувани средства за реорганизация и на вътрешната мрежа, и за планиране на пречиствателна станция.

„ Проблемът е сериозен, с съображение хората го слагат. Община Гърмен е отредила терен за пречиствателната станция, само че това е доста сериозен план, който общината не може да финансира, само че се надяваме на помощ от страната “, изясни и кметът на общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР