Каквото посееш, това ще пожънеш – това е най-простото определение

...
Каквото посееш, това ще пожънеш – това е най-простото определение
Коментари Харесай

14 факта за кармата, които може би не знаете

„ Каквото посееш, това ще пожънеш ” – това е най-простото определение за кармата и методът, по който множеството хора изясняват реакциите си, когато се сблъскат с неприятно прекарване. Кармата е еквивалент на Третия закон на Нютон, който гласи, че „ всяко деяние има равно по величина и противоположно по посока противопоставяне ”.

Както може би знаете, кармата е директно обвързвана с прераждането. Има хиляди документирани случаи на прераждане, като най-всеобхватното изследване по тематиката е на Д-р Иън Стивънсън и сътрудниците му от University of Virginia – то се състои от 2500 случая. В към 1200 от тях, спомените от предходните животи на деца могат да бъдат изцяло обективно и научно обосновани.

Ето и някои забавни, само че малко известни обстоятелства за кармата:

1. Кармата НЕ е наказване.

Тя съществува, с цел да се учим и да израстваме. Всяка компликация, с която се сблъскваме, е премия, защото тя е съпроводена от скъп урок. Отдолу употребявам термина „ коригиране на кармата ” – да вземем за пример когато, умишлено или не, сте се държали неприятно с някого. Извинявайки се, няма да поправите кармата си, само че въпреки всичко е добре да го извършите, с цел да може да зарасне раната, която сте отворили. Поправяне на кармата значи, че сте научили урока си или че сте осъзнали нещо, за което преди този момент сте били слепи и което е породило нуждата да търсите амнистия. Познанието ви се е разширило дотолкоз, че сте разбрали дейностите и реакциите си.

2. Някои от обстановките, в които попадаме, НЕ са резултат от кармата.

Не всичко неприятно, което ви в случва, е по ваша виновност. Винаги има случайни събития, в които другите натрупат нова неприятна карма, а вие, по злополучно стичане на събитията, сте попаднали сред чука и наковалнята. Този човек би трябвало да поправи своята карма по отношение на вас в този или идващ живот. За жал, това не се случва толкоз постоянно, колкото си мислите.

3. Кармата не всеки път се отразява на сегашния ни живот

Понякога нещата, които вършиме в това прераждане, се отразяват на идващото. Друг път бивате наградени или осъдени за избори, които сте създали в предходен живот.

4. Прераждането в условия на беднотия или война могат да значат 3 разнообразни неща:

- Бивате осъдени за злодеяния от минало прераждане и няма да ви бъде елементарно да се преборите за по-добър живот.

- Вашето по-висше аз знае, че сложното начало ще го изтласка напред, с цел да си извоювате по-добър живот.

- Вие сте духовно възвишена душа, която се е преродила, с цел да оказва помощ на другите да натрупат добра карма, позволявайки им да ви оказват помощ, или сте подстрекател на по-злощастните от вас.

5. Можете да поправите кармата си или да събирате неприятна такава даже в сънищата си.

От край време, човечеството отдава голямо значение на сънищата. Това е по този начин заради разнообразни психически и духовни аргументи, само че главната е, че те са наши водачи. Затова и доста хора си водят дневник и пробват да ги интерпретират. За някои, сънуването е положение, също толкоз действително, колкото и будното.

6. Мислите ви могат да поправят вашата карма.

Когато излекувате мислите си от гнева, завистта и страха, трансформирайки последните в обич, съчувствие и схващане, ще се радвате на добра карма. Мислите ни са проводник на нашите дейности и реакции. Сигурно смятате, че е елементарно да ги изцерите и да си изградите положителна настройка, само че мъчителните мемоари би трябвало да зараснат от корена към върха. Ако ли не, раните елементарно могат да се отворят още веднъж, без предизвестие.

7. Духовно развитите персони не могат да натрупат неприятна карма

Когато  висшето ви аз доближи задоволително високо равнище на знание, Вселената няма да му разреши да натрупа повече неприятна карма. Всеки избор, който заслужава червен картон, неотложно получава отговор, който разрешава на висшето аз да се поправя. То ще учи урок след урок, до момента в който не поправи кармата си. Разликата сред хората, на които лишава животи, с цел да поправят своята, и такива, на които е необходим единствено един момент, е в равнището им на знание.

8. Има възможност да сключите брак с човек, който е бил ваш зложелател в предходно прераждане

Според кармичните закони, не може да сте сантиментално привлечени от персона, чиято карма не е обвързвана с вашата. Има хора, по чието наличие усещате, че дружно сте натрупали доста позитивна карма в предходни прераждания. С други сте имали бурни и непостоянни взаимоотношения или пък връзката ви е била истински пъкъл. Ако взаимоотношенията ви ви объркват, допустимо е да сте били врагове в един или повече предходни животи. Понякога игрите за превъзходство в една връзка могат да бъдат една корекция на кармата, последвана от друга. Съществува мощ, която ви тегли един към различен, за която даже не подозирате.

9. Най-много карма трупате при развъждането на деца

Ако сте като множеството родители, развъждането на дете е безкористна и самоотвержена задача. Грижите за отрочето могат да са голямо заплащане, само че аргументите са доста повече от това, да дарявате и да получавате обич. Отглеждайки дете, вие ще научите доста повече за себе си, в сравнение с от което и да е друго прекарване. Ще откриете същински мощните си страни. Връзката, която споделяте с рожбата си, до момента в който я напътствате от детството към зрелостта, може да е изцелителен развой, който ви потиква да изживеете още веднъж своето детство, лекувайки и разбирайки болката си през призмата на възрастен. След това можете да споделите наученото със своето дете, с цел да не бъде сполетяно и то от същото злощастие. И въпреки всичко, не всички родители имат на какво да научат децата си или имат познанието, належащо за процеса на духовна еволюция. Понякога е тъкмо противоположното – детето учи родителя.

10. Прекратяването на душевна връзка е неприятна карма

Защо ви е да го вършиме? За да не чувствате връзката си с този човек или с цел да потушите болката след края на интимните ви взаимоотношения? Това е постоянно срещана процедура, която носи неприятна карма. Ако прекъснете душевната си връзка с някого, вие не поправяте кармата си и не научавате урока си. Дори има заплаха да проектирате карма върху различен човек, за който тя не е предопределена (вижте Точка 2). Връзката ви с дадена персона не е инцидентна. Тя съществува, с цел да научи и двама ви.

11. Кармата е групова

Жестовете и творенията, които са израз на обич, носят добра карма на всички – да вземем за пример изкуството или изобретенията. Плодовете на безразличието не оказват въздействие върху кармата, а дейностите, подбудени от отрицателни мисли и усеща, вредят на всички.

12. Закон на Израстването

Променяйки това, кои и какви сме в сърцето си, променяме живота си.

13. Закон на Отговорността

Духовно израсналите персони отвръщат с знание и възприятие на всяко живо създание във Вселената. Всеки е виновен за личните си усеща и орис и вие нямате право да носите на плещите си непознато задължение - по този начин пречите на индивида, на който желаете да сте от помощ, да израсне. Повечето от нас проектират личните си усеща върху другите. Когато приказваме почтено за персоналните си страсти, ние поемаме отговорност за себе си и освобождаваме събеседника си от нашето задължение.

14. Закон на Сътворението  

Свободната воля е най-голямата мощ, която притежавате. За да допринесете както за своето, по този начин и за непознатото богатство, би трябвало да вземате интензивно присъединяване в заобикалящия ви живот. Взети дружно, персоналното и Вселенското знания могат да катализират обстановки, в които да излекувате и себе си, и близките.

„ Животът ще ви сервира прекарвания, които са най-ползотворни за еволюцията на вашето схващане. Откъде да знаете, че точно от този опит се нуждаете? Защото това е опитът, който вие е поднесен. ” – Екхарт Толе

„ Отношението на хората към вас въздейства на тяхната карма, а реакцията ви на това отношение – на вашата. ” – Уейн Дайър.

Източник: IHeartIntelligence.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР