Каквото и пътно нарушение да се е случило, няма как

...
Каквото и пътно нарушение да се е случило, няма как
Коментари Харесай

След убийството на таксиметров шофьор: Какви са исканията за по-добра безопасност в бранша

Каквото и пътно нарушаване да се е случило, няма по какъв начин това да оправдае ликвидиране. Това не е индивидуален случай, а е следващата демонстрация на последна експанзия на пътя.

Това съобщи в „ Денят стартира “ Красимир Цветков, ръководител на Националния таксиметров профсъюз във връзка гибелта на таксиметровия водач в събота в кв. " Разсадника ".

По думите му от синдиката се борят с години с това събитие и изводът е, че нищо не работи. От сектора имат няколко претенции.

„ Изискванията към таксиметровите коли, които са регламентирани в наредбата за „ Таксиметров транспорт “, да включат няколко наложителни съставния елемент във връзка с гарантиране на сигурността на работещите - паник бутон и наложителни видеорегистратори. Това са механически обикновени неща, за които срещаме огромен отпор от години. “, съобщи Цветков.
Той добави, че предстоят още митинги по отношение на насилието над таксиметрови водачи и те не касаят единствено последния случай.

„ На 19 октомври следва разглеждане от Върховен касационен съд за дело за преднамерено ликвидиране на водач. Апостол Вълчев от Ямбол беше разстрелян от две лица. “, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР