Каквото и да се направи утре, земеделците ще протестират.Това заяви

...
Каквото и да се направи утре, земеделците ще протестират.Това заяви
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Каквото и да се направи на срещата със земеделците, те ще протестират. Заставам до тях

Каквото и да се направи на следващия ден, земеделците ще стачкуват.

Това съобщи министър на земеделието и храните Кирил Вътев, който ще се срещне на следващия ден със аграрни производители, заплашващи с митинги във вторник.

Утре следва среща и на премиера Николай Денков с българските земеделци. Браншът упорства за над половин милиард лв. финансова помощ поради войната в Украйна.

" И аз бих застанал до техния митинг против затрудненията, които им предизвикват зелените условия и ги вършат нерентабилни на пазара и против желанието да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпингов импорт от трети страни. Не става въпрос единствено за Украйна, а и за други страни, които не извършват тежките стандарти по зелени условия на Европейски Съюз. Бих ги подкрепил и за още нещо - за несправедливото систематизиране на добавената стойност по цялата агрохранителна верига, за която сме подготвили законопроект ", сподели Кирил Вътев през днешния ден пред публицисти.

Министърът акцентира, че в цяла Европа условията са съвсем едни и същи и митингите на земеделците значат общоевропейски проблем.

" Това, което вършат множеството страни е да оферират на фермерите данъчни облекчения ", добави Вътев.

 

Министър Вътев обаче изрично отхвърли да спомене единствено Украйна като една от страните, от които идва този импорт, тъй като имали и други.

Днес в зала „ Арена София " се организира церемонията „ Спортната популярност на България 2023 ", на която се награждават спортистите, завоювали медали на международни и европейски шампионати в олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории. На събитието участваха министър председателят Николай Денков, спортният министър Димитър Илиев и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и председателката на Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народно събрание Небие Кабак.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР