Каквото и да се каже, няма да бъде цялата истина

...
Каквото и да се каже, няма да бъде цялата истина
Коментари Харесай

Финансисти: Бюджет 2022 стимулира растежа, но не може да ни храни

Каквото и да се каже, няма да бъде цялата истина за бюджета. За каквото и да се приказва, постоянно става въпрос за пари. При Бюджет 2022 има редица отличаващи се моменти и най-същественото е, че е ориентиран повече към обезпечаване за по-ускорен стопански напредък. Това съобщи икономистът и финансист Гарабед Минасян пред Българска национална телевизия.

Според Минасян има един детайл на претрупаност и разпределяне на пари . Хората привикват на приемане на пари и отказването не е толкоз елементарно и просто. Не този е пътят за постоянен стопански напредък посредством разпределяне на помощи и обезщетения, разяснява Минасян.

Той счита, че когато има разсипничество на пари, се свързва с по-голяма обществена политика и понижаване на общественото разслоение. При всички случай би трябвало да сме наясно, е когато има повече обществено разслоение, се насажда по-голямо обществено напрежение , което избива, посочи Гарабед Минасян.
 КТ
КТ " Подкрепа " за Бюджет 2022: Отговорността за високите цени не е на актуалното държавно управление, само че решенията са в неговите ръце

Синдикалната организация насочва редица рецензии и условия

Той уточни, че се усилват дотациите и разноските за заплати в бюджета. По отношение на вложенията в бюджета се планува значително нарастване на финансовите разходки със 7.5 милиарда лева Въпросът е дали ще съумее държавното управление да употребява и да провежда процеса с проектит е, разяснява Минасян.

Финансистът Емил Хърсев, който също участва в студиото на Българска национална телевизия, се съгласи, че бюджетът подтиква растежа, само че има три притеснителни фактора: разхитителен е, генерира по-голям дълг, бюджетът не е приключен и не проличава смяната в него. Бюджетът не би трябвало да ни храни, не може да храни нацията, уточни Хърсев.

Според него се основава мораториум върху вложенията, като от позиция на днешното положение на капиталови развой не проличава забързано и въодушевено капиталово покритие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР