Каквото и да се е случило, се е случило внезапно

...
Каквото и да се е случило, се е случило внезапно
Коментари Харесай

Хидролокатор със страничен обзор се включва в издирването на майор Терзиев

Каквото и да се е случило, се е случило ненадейно и ненадейно. Това съобщи служебният боен министър Георги Панайотов в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка

Все още тече следствие, ревизират се обстоятелствата и интервенцията по претършуване не престават, изясни Панайотов. В момента се ревизира какво тъкмо се е случило, само че служебният министър се притеснява, че отговорът може да се забави и няма да стане за ден или два.

Майор Терзиев е извършил поставената му задача и по-късно е липсващ от радарите. Оттам нататък нямам данни някой да е виждал каквото и да било, посочи служебният боен министър. Хипотези колкото желаете, спекулации могат да се вършат колкото желаете, може да се прибегне до политическо говорене, само че аз желая да се открият обстоятелствата и да се разбере каква е била повода за случая, настоя Панайотов.
 Втори ден търсят водача на падналия МиГ-29
Втори ден търсят водача на падналия МиГ-29

Черната кутия на изтребителя също още не е открита

" Майорът е бил нальот и повече от 709 часа на МиГ-29. На 6 май е бил селектиран да води демонстрацията по време на парада, тъй че не инцидентно е направена тази селекция, тъй като той е един от най-хубавите ", безапелационен бе Панайотов.

Не бива да се вършат спекулации, всички варианти са на масата и се ревизират. Незабавно е почнало търсенето с всичко допустимо, увери служебният министър на защитата и добави, че с изключение на с минния ловджия ще се направи Използват се всички налични благоприятни условия в българската войска, както и спомагателното в търсенето на майор Терзиев, увери той.
 Военната прокуратура работи по всички версии за случая с падналия МиГ-29 Обновена
Военната прокуратура работи по всички версии за случая с падналия МиГ-29

Образувано е досъдебно произвеждане, издирването на водача продължава

Той акцентира, че всичко се е случило ненадейно и ненадейно, като не е имало катапултиране и не е подаван сигнал за наложително прекъсване. Вероятността майор Валентин Терзиев да бъде открит жив и здрав е доста дребна. Изтребителят, ръководен от майор Терзиев - МиГ-29, е бил в виталния си цикъл и все още на извършване на задачата, уточни служебният министър.

Основният проблем във Военновъздушни сили е с поддръжката на летателните апарати, които са резултат от непрецизно подписани контракти. За Ф-16 не е по този начин, тъй като е контракт от държавно управление с държавно управление, там нещата са стоманени, посочи министърът.

Георги Панайотов уточни, че сега не знае да има неодобрение от страна на водачите в авиобазата в Граф Игнатиево. Трагедия е това, което се случва, само че военни умират в спокойно време, тъй като специалността е с особена степен на риск, сподели още той.
 Каракачанов: Инцидентът с падналия МиГ не е поради техническа нередовност
Каракачанов: Инцидентът с падналия МиГ не е поради техническа нередовност

Бившият силов министър позволява водачът да е изгубил ориентация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР