Какво значи човек да е патриот? Да обича България. Така

...
Какво значи човек да е патриот? Да обича България. Така
Коментари Харесай

Държавни примери: Криворазбраният патриотизъм

Какво значи човек да е родолюбец? Да обича България. Така отговаряха в ефирен ефир най-често елементарните хора, тръгнали към Шипка, с цел да почетат паметта на героите, поради които ни има през днешния ден.
И тъкмо в този ден, признавам, таях малко вяра, че нашите политици и държавници няма да се излагат и най-малко един път ще пропуснат в думите си за 3 март наложителната фалшификация на политиканстването. Обаче не, направиха го – освен това с огромно пресоляване на манджата.
Най-пръв измежду първи беше президентът Румен Радев. Преди да застане пред Паметника на Шипка, той съумя напълно очевидно да внуши, че заплахата от ковид е измислена и анулацията на формалното празненство на Шипка се прави преднамерено. При това го стори на два пъти!
Браво, господин президент! И на най-важните празници преди всичко би трябвало да е политиката, рейтингът. Къде обаче бяха тези смели слова, когато хората хукнаха да купуват по магазините макарони, ориз, фасул, леща и по остарял бит от това, " хубавото " време – тоалетна хартия?
Нямам визия какъв брой хора ще увлече Радев с такива изявления – несъмнено ще има, като нищо и доста. Защото ръководството на Бойко Борисов даде задоволително аргументи и мотиви за това. Но е доста тъпо навръх този празник такова поведение – можеше даже на 2 март да излезе да приказва по какъв начин не би трябвало да има анулация на празненствата на Шипка – не на самия празник.
На този декор прокуратурата напряко наподобява скромна. Тя пусна привет за 3 март в youTube с " Песен за поп Партений " и " Песен за България ". Поп Партений е апетитен за основоположник на рода Гешеви, а основният прокурор на България се споделя Иван Гешев, в случай че не знаете (бих споделил има ли такива хора да не знаят кой и е основен прокурор, само че всевъзможни хора има). Има въодушевление - първо за " аз ", след това и за " България "...
Между другото, тъкмо Румен Радев реши да не праща процедурата за избор на основен прокурор на Конституционния съд, тъй като счете, че щял да наруши Конституцията – обаче няма проблем да наруши рекомендациите на Националния щаб на ковид, очевидно не му има вяра. Действията на президента доста зависят от това кой е насреща – за приказките ясно, че и те зависят, въпреки и в по-малка степен. Но приказките не греят.
В този ред на мисли и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева съумя да даде принос – нямало да е до Радев на Шипка, само че в София може. Така хем дава коз на Радев, че е прав, хем за следващ път не даде образец за обединяване – даже когато насреща има експанзия, ти да протегнеш ръка.
Какво значи да си родолюбец? Да обичаш България. А по какъв начин показваш, че обичаш България? Как показваш, че обичаш някой? Със сигурност с дейности!
п.п. А за колкото и неща да има да бъде подложено на критика това държавно управление, не трябва да бъде пропуснат триумфът в договарянията за цената на съветския газ за България. И да, това стана допустимо с помощта на Европейски Съюз! Но не е лишено от логичност и най-малко лекото подозрение - да забележим първо детайлностите по контракта, че взеха да се появяват " коригиращи " изявления. Но въпреки всичко има причина за " отлично "!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР