Какво значение има орхидеята в дома ви? Знаете ли, че

...
Какво значение има орхидеята в дома ви? Знаете ли, че
Коментари Харесай

Магическото значение на орхидеята в дома ви. Какво би могла да привлече тя?

Какво значение има орхидеята в дома ви? Знаете ли, че верният избор и положителното разположение на едно цвете в дома може да донесе както позитивни, по този начин и негативни събития в живота на неговия притежател.

Орхидеята не прави изключение. Научете по какъв начин вярно да употребявате това цвете, с цел да привлечете в дома си едни или други събития.

Ето какво може да притегли орхидеята с появяването си в дома ви …

Всяко растение, което се намира в дома ви, носи специфична сила и значение. Някои от растенията нямат никакво въздействие върху живота ни, само че има и такива, които основават избран декор, който може да повлияе на последователността на събитията в живота на индивида.

Днес ни се желае да поговорим освен за едно от най-красивите цветя в дома, само че също по този начин и за многото изгоди от позиция на енергийния декор, който това растение основава. Орхидеята е освен приятна за окото, само че и има лечебната мощ на природата.

Още Конфуций, 500 години преди новата епоха се е възхищавал на тези цветя и ги наричал кралици на ароматните растения. Той ги сравнявал с прелестни хора, измежду които да се намираш е велико благополучие. И несъмнено, китайският влъхва е бил изцяло прав.

Орхидеята може да се назова врач, защото тя е в положение да хармонизира разпръснатата сила, да постави в ред мислите и още веднъж да преоткрие жаждата за живот.

Нищо чудно, че орхидеята, както гласи една легенда, се е появила от изгубените пантофки на самата богиня Венера.

Някои хора отнасят монстера и орхидеята към растенията – вампири. Но това не е напълно правилно. Да, те всмукват сила, само че единствено неприятната. Орхидеята е доста дейна и пикът на интензивността й е през нощта, тъй че не е целесъобразно да се държи на перваза на прозореца на спалнята.

Една от легендите за китайския император Ши Koтeи споделя за различен забавен факт. Този император остава бездетен в продължение на доста години, макар молитвите за правоприемник, които той и жена му непрекъснато отправяли към небето. Тогава един ден гостуващ доктор предложил да слагат в покоите на императрицата орхидея.

След известно време, орхидеята образувала 13 мощни цветоноса и в това време брачната половинка на императора забременяла с първото от 13-те си деца …

В кабинета, банята, в която има прозорец и дневната – това са подобаващите места за това прелестно цвете.

Ако се чувствате изморени – сложете алена орхидея на прозореца в офиса. Искате да се занимавате с творчество, само че не можете да намерите време – жълтата орхидея ще ви помогне и стимулира за невероятни креативен опити. Бели орхидеи, намиращи се в заседателната зала или в къща, където е зародила напрегната обстановка, могат да оказват помощ на всички да станат по-добри и сговорчиви.

Ако орхидеите стартират да вехнат и да боледуват – това е сигнал, че в дома назрява сериозна рецесия.

В качеството на подарък от мъж, орхидеята демонстрира, че връзката ви навлиза в сериозен стадий.

Орхидея се подарява и на човек, който с цялото си сърце, желаете да избавите от самотата.

Ето още едно значение – орхидеята зарежда с мощен прочувствен заряд, подарява жизненост и изобретателни хрумвания, подтиква човек към дейни дейности. Ако би трябвало да постигнете нещо бързо, заобиколете се с орхидеи – било то живи цветя, картини или даже изображение върху екрана на монитора ви. Особено значение носи бялата орхидея, символизираща непорочност и съзидателност.

Сушени листенца от орхидея, добавени към чая, могат да послужат като любовен балсам. Приготвяйки чая за себе си, би трябвало да им прошепнете най-съкровените си стремежи. По непонятен метод те могат да се осъществен!

Но имайте поради, че съществува голямо многообразие от типове орхидеи, а някои от тях – са токсични! Ето за какво, при закупуване на орхидея за вълшебен цели, наложително разберете нейното наименование и го проверете в справочника, точно за тази характерност!!!

В нашите географски ширини времето за избухлив разцвет на орхидеите е началото на зимата. Това е един великодушен магически подарък за хората, напомнящ им за тайнствата и непознатите светове.

Первазът на прозореца, декориран с красиви свежи цветя, е към този момент един тип облагородяване на дома, привличайки в него страст, деликатност и взаимно съгласие.

http://bukvarche.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР